Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Matt LeBlanc lányát tartja élete legnagyobb boldogságának, és ezt még egy ritka és súlyos neurológiai betegség sem vehette el tőle.

A színészt mindannyian a Jóbarátok ikonikus Joey Tribbianijaként ismerjük, aki mindig megnevettetett bennünket. De Matt LeBlanc számára lánya, Marina Pearl mosolya többet jelent bárki másénál. És ha választania kellett volna közte és a Jóbarátokban szerzett hírneve között, nem is volt kérdés, hogy mindenképpen a lányát választaná.

Amikor pedig kislánya egészsége kritikus állapotba került, a színész valóban meg is hozta ezt a döntést. Közte és a lánya közt elszakíthatatlan volt a kötelék. Ha Marina mosolygott, Matt is mosolygott. Amikor a lány sírt, az a színésznek is hatalmas fájdalmat okozott, és a szíve is majd beleszakadt, amikor kislányát szenvedni látta.

A színész, és akkori felesége, Melissa McKnight, kislánya 2004 februárjában született. A kislányt 11 hónapos korában súlyos betegséggel, kortikális diszpláziával (cortical dysplasia) diagnosztizálták, ami az agy és a csontok állapotát befolyásoló betegség. Marina esetében ez az agy bal féltekéjét és a hangszalagokat érintette, ezért görcsrohamokat kapott, és nehézséget okozott számára a mászás valamint a járás is.

A színész akkor úgy döntött, hogy kislánya mindenképpen elsőbbséget élvez a kultikus vígjátéksorozatban szerzett hírnevével szemben.

„Nem éreztem úgy, hogy viccelődni tudnék. Túl sok minden történt éppen a magánéletemben.” – mondta a színész a Telegraph UK-nak. Matt házassága összeomlóban volt, és végül 2006-ban el is váltak feleségével. Marina azonban mindig az első helyen maradt az életében, ezért Matt összecsomagolt, Santa Barbara-i farmjára költözött, és hosszú szünetet tartott a karrierjében.

A most 53 éve színész kilépett a rivaldafényből, és kizárólag a lányára koncentrált.

„Tudtam, hogy nem maradok le semmiről. Kipróbáltam, milyen a hírességek élete, buliztam egy keveset. De nem volt ott semmi, ami igazi elégtételt adhatott volna.” – mesélte a színész. Marina volt számára a világ közepe, és ahogy azt a Telegraph UK-nek elmondta: „Marina igazi apja lánya. A kisujja köré tud csavarni engem.”

Szerencsése Marina 2 éves korára kinőtte a betegséget, és most egészséges, 16 éves tinédzser.

Bár a betegséget szerencsésen kinőtte, édesapjával való szoros kapcsolata nem változott az évek során. Különleges barátság van közöttük, és időnként még mindig megnézik a Jóbarátok egy-egy epizódját, ha éppen az megy a tévében. Matt szerint Marina imádja kérdezgetni őt a sorozattal kapcsolatban: „Ez tényleg valódi volt? Azt tényleg megettétek? Milyen íze volt? Ezt tényleg a padlóról ettétek meg? Ez gusztustalan. Olyan vicces vagy, apa!” Noha a színész próbálja minél távolabb tartani lányát a reflektorfénytől, soha nem mulasztja el kimutatni iránta érzett szeretetét, még a nyilvánosság előtt sem.

Matt LeBlanc példája tökéletesen bizonyítja, milyen mély lehet a kötelék apa és lánya között, különösen miután közösen túléltek egy hihetetlenül nehéz időszakot.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!