Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Gyilkosság vádjával, a coloradói hatóságok letartóztattak egy házaspárt, miután a 11 éves fiuk váratlanul elhunyt. A gyereket arra kényszerítették, hogy mindössze 4 óra alatt elfogyasszon 3 liter vizet. Zachary Sabin szervezete nem bírta a rá gyakorolt nyomást, ezért 2020. március 11-én feladta a küzdelmet.

Ryan (41) és Tara Sabin (42) 2020. június 16-án adta fel magát a rendőrségen. A People értesülései szerint, Zacharynak 4 palack, flakononként 700 milliliter vizet kellett meginnia, étkezés nélkül, 4 óra leforgása alatt. A gyerek előbb hányni kezdett, végül holtan találtak rá az ágyában.

Zacharyn ütések nyomait fedezték fel: zúzódások borították a fejét, a karjait, a lábszárát, a hátát, és a bal szeme alatt csúnya vörös folt éktelenkedett. Amikor elhunyt, a gyereken mindössze egy pizsamafelső és egy vizelettel teli pelenka volt.

Mivel magyarázzák a szülők a tettüket? Tara, a fiú mostohaanyja azt nyilatkozta, Zachary veleszületett vizeleti rendellenességben szenvedett, ami miatt éjjel mindig bepisilt. Szintén ennek a betegségnek a következményeként, a gyereknek naponta 2 liter vizet kötelező volt elfogyasztania. Március 10-én Tara felhívta Ryant, hogy tudassa vele, Zachary aznap nem itta meg a kötelező adagot. Mikor az apa hazaért, a fiú csak pár kortyot volt képes lenyelni, majd hányt. A katonaként szolgáló Ryan erőszakkal próbálta belediktálni a gyerekbe a folyadékot, mire Zachary tiltakozott, és a lábait is fájtatta.

A gyerek lefeküdt a földre, és nem akart onnan felállni. Ekkor Ryan lábszáron rúgta. Megfenyegette, hogy ismét megteszi, ha nem kel fel, és mivel Zachary ekkor sem engedelmeskedett, az apa ismét megrúgta. Ryan meg volt győződve róla, hogy a fia viselkedése mindössze egy hiszti, ezért kirángatta őt a lakásból, hogy a „kinti hűvös levegő észhez térítse”, majd visszavitte a házba, leültette őt a földre, Zachary pedig horkolni kezdett. A gyerek végül feltápászkodott, kivánszorgott a konyhába, érthetetlen szavakat mormolt, aztán „kezeivel a falnak támaszkodott, és csak bámulta a falat”.

Ryan végül 23:15-kor lefektette a gyermeket, reggel 06:15-kor azonban tárcsáznia kellett a 911-et, mivel Zachary vért hányva, holtan hevert az ágyában.

A pár tárgyalása tavaly júniusban volt. Gyilkosság, testi sértés és kiskorúak bántalmazása vádjával, a bíróság sok év letöltendő börtönbüntetésre ítélte őket. Mint kiderült, a Sabin házaspár további kilenc gyereket nevelt az otthonában. Mindannyiuk testén a hatóságok ütések nyomait találták.

„Egy szülő sem érdemli meg, hogy eltemesse a gyermekét.” – nyilatkozott a sajtónak Zachary biológiai anyja. Arról viszont nincs információ, a kisfiú miért nevelkedett az erőszakos apa és a mostohaanyja mellett.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!