KezdőlapBulvárŐ a legidősebb Facebook felhasználó

Ő a legidősebb Facebook felhasználó

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Edythe Kirchmaier 105 éves, és ő a legidősebb felhasználója a legnépszerűbb közösségi oldalnak. A huffingtonpost.com oldal információi szerint az amerikai hölgynek már több mint 40 ezer rajongója van.

Edythe_KirchmaierMikor 95 éves volt, gyerekei egy számítógéppel, egy nyomtatóval, valamint egy fényképezőgéppel lepték meg édesanyjukat. Ez volt élete első számítógépe Edythenek. Az idő múlásával az idős asszony egyre jobban elsajátította a technikai alapokat, tíz év elteltével ma pedig ott tart, hogy ő a legidősebb Facebook felhasználó, aki több ezer fős rajongótáborát szokta szórakoztatni, mikor unokáival közös fényképeket posztol. De fontosabb célja is van Edythenek, mégpedig az, hogy a nyilvánosságot felhasználva, egy jobb és élhetőbb világot teremtsen.

Szeret segíteni más embereken, ez még egészen kiskorában kezdődött. Mikor még csak második osztályos volt, édesanyjától kért engedélyt, hogy a kertjükből szedhessen krumplit és még pár zöldséget azért, hogy a szegény gyerekeknek tudjon vinni, noha ők sem álltak jól anyagilag.

A század elején kirobbant gazdasági válság idején szociális munkát végzett, egy nála két és fél évvel fiatalabb férfihez ment férjhez, aki ráadásul a beosztottja volt, a házasságuk mégis hetven évig tartott. Negyven éven keresztül Edythe a Direct Relief nevű jótékonysági szervezetnél dolgozott, a feladata az volt, hogy gyógyszereket juttasson el a szegény országok rászoruló gyerekei számára. Azt vallja, hogy jobb hely lenne a világ, ha kevesebb háború lenne, és ha jobban szeretnénk embertársainkat.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet