Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A nyakán keletkezett 13 centis cisztával született egy angol kisbaba, de szerencsére az orvosok el tudták távolítani a nem mindennapi elváltozást, így 15 hónap megpróbáltatás után a kisfiú már jól van.

Forrás: The Daily Mail
Forrás: The Daily Mail

A kis Harry Barron-Edgley teljesen egészségesen jött világra, leszámítva a nyakának jobb felőli részén kialakult hatalmas, folyadékkal teli kinövést, amely voltaképpen a limfatikus rendszer rendellenességeként alakult ki, de a kisbaba életére nézve, a vizsgálatok szerint nem jelentett veszélyt.

– Azt hittem, hogy a babámnak két feje van, akkora volt a ciszta, teljesen ledöbbentem – nyilatkozta a 20 éves édesanya, Ellie-Wellman-Smith, aki szinte sokkot kapott, miután először vette karjaiba kisfiát.

A kismama elmondta, hogy nagyon megijedtek a kinövés láttán, hiszen nem tudták róla, hogy az egy daganat, vagy fertőzés, vagy esetleg olyasmi, ami élete végéig megmarad. A szülést követően a nővérek azonnal értesítették az orvosokat, így a szülőszobát pár pillanat alatt több szakember is ellepte.

A kicsi Harry-t végül ötször operálták meg, végül sikeresen eltávolították a cisztát, ami a későbbiekben hát és nyakproblémákat okozott volna a kisfiúnak. A gyerek kezelőorvosa, dr. Kuo elmondta, hogy betegsége elég ritkának számít, de az ilyen ciszta gyakorlatilag a test bármelyik pontján kialakulhat. A szakemberek szerint a kisgyerek semmire sem fog emlékezni mire felnő, így a későbbiekben teljes életet élhet.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!