Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Felesége portréját kapja ajándékba közelgő 30. születésnapjára Vilmos herceg.

Vilmos – Károly brit trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, II. Erzsébet királynő unokája, aki édesapja után majdan az Egyesült Királyság uralkodója lesz – június 21-én tölti be 30. életévét. Hitvese, Katalin cambridge-i hercegnő – polgári nevén Kate Middleton – a The Sun pénteki beszámolója szerint úgy döntött, hogy a jeles alkalomra elkészítteti saját portréját, és ezt ajándékozza férjének.

Katalin a legnagyobb brit bulvárlap bennfentes forrásai szerint négyszer ült modellt titokban az alkotáshoz a kortárs angol portréművészet elismert alkotója, Nicola “Nicky” Philipps londoni műtermében. A hercegnő azt a hat hetet használta ki a portré elkészíttetésére, amikor Vilmos – a brit királyi légierő helikopterpilótája – a brit partokról 13 ezer kilométerre, a dél-atlanti Falkland-szigeteken teljesített szolgálatot.

Ez egyben az első portré, amely Kate Middletonról a királyi család tagjaként készült.

A The Sun jól értesült forrásai szerint a mű elkészítésének 25 ezer fontos (csaknem 9 millió forintos) költségét Katalin hercegnő apósa, Károly trónörökös állta.

Nicky Philipps már készített portrékat a királyi család tagjairól; egyik leghíresebb alkotásán Vilmos és öccse, Harry herceg látható katonai díszegyenruhában, kötetlen beszélgetés közben.

A művész a brit lap beszámolója szerint azonban felfedte, hogy pályafutása egyik legnagyobb kihívása volt Katalin portréjának elkészítése, mivel a hercegnő “túl gyönyörű”.

Forrás: MTI

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!