Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Nem kevesebb, mint négy évig cipelte a testében a gyilkos kórt, de az orvosai mindvégig azt állították, semmi komoly. Valahol, a lelke mélyén, a 40 éves Lucy Ogilvie végig tudta, valami nincs rendben, de laikusként hagyatkozott a szakemberek válaszára. Az életébe került a naivsága.

Túl későn szembesült az igazsággal, akkor pedig minden elkövetett, hogy életben maradhasson. Hisz családja volt, két gyermeke, akikről semmiképp sem akart lemondani. Pénzalapokat gyűjtött, hogy kísérleti kezelésen vehessen részt. De a halál gyorsabb volt.

Lucy nemrégiben hunyt el. A vastagbélrák egyik agresszív fajtájával betegedett meg, de az orvosok mindössze aranyeret diagnosztizáltak nála.

„Megkönnyebbülés tudni, hogy a feleségemnek többé már nem kell elviselnie a rák okozta kínokat.” – fogalmazott a megtört férj.

Amikor Lucyval közölték a valódi diagnózist, a kór már átterjedt más szervekre is, így nem volt mit tenni. Ez 2019 májusában történt, a szakemberek pedig alig félévet adtak neki. Az édesanya azonban nem érte be ennyivel. Mindent megpróbált, csak hogy több időt nyerjen magának és a lányainak. Végül mégis a halál győzött. 2020 szeptemberében számára véget ért a földi lét.

„Élete utolsó napjaiban több komplikáció is fellépett: alacsony vérnyomás, vese elégtelenség, majd ájulás. A teste nem bírt tovább harcolni a betegség ellen. Végül oxigént kapott, de már minden hasztalan volt.” – vallotta a férj.

A diagnózis után Lucy sokkal jobban érezte magát, hála azoknak a kísérleti gyógyszereknek, amiket kapott. Javuló állapota reményt adott a családnak, de a rózsaszín köd három hónap után szertefoszlott. Az orvosságok többé nem fejtették ki jótékony hatásukat. Akkor beindították a kemoterápiát, ezután is mintha Lucy jobban lett volna, de aztán jött a következő hidegzuhany. A daganat ismét növekedni kezdett. A sugárkezelés sem hatott.

Mikor már kifogytak a lehetőségekből, csak egy megoldás volt hátra: egy méregdrága, szintén kísérleti gyógymód, melyre azonban nem volt pénzügyi keretük. Az édesanya ekkor látott hozzá az adománygyűjtéshez. De már sosem fogja megtudni, hatott volna-e a gyógyszer…Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!