Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Március 7-től vadonatúj miniműsorral jelentkezik Schobert Norbi és Rubint Réka. A fitneszguru több mint hét éve alkotta meg az Update életmód programot és most először saját főzőműsorban készíti el a fogyókúrás ételeket. A műsorban felesége, Rubint Réka is aktívan részt vesz, fakanalat ragad és finomabbnál-finomabb, egyszerűen elkészíthető recepttel igyekszik gasztronómiai ötleteket nyújtani a háziasszonyoknak. Az Update Konyha című műsor március 7-től minden hétköznap 17.30-tól néhány percben jelentkezik a TV2 képernyőjén. Réka éppen harmadik gyermekét várja, ám eszébe sem jut, hogy bármit is változtatnia kéne az életmódján. Nagy pocakkal csinálta végig a márciusi adások forgatását is.

–          Március első felére várom harmadik gyermekünket, Zalánkát. A terhesség alatt eddig 5 kg-t híztam, a mai napig heti két 90 perces Alakreform órát tartok. Norbival együtt szeretnénk alternatívát nyújtani a háziasszonyoknak, hogy lehet egészséges és finom ételeket készíteni Update termékekből. Minden nap tematikus adások lesznek, hétfőnként Norbi édességeket készít, keddenként én leszek a konyhafőnök és könnyen elkészíthető ételeket főzök majd. Nagyon szeretjük a rakott ételeket, biztos, hogy ezeket is elkészítem majd. – mondta az ország legfittebb kismamája.

–          Szerdánként kis Norbi és Lara is csatlakozik hozzánk és családi főzést tartunk. A lányom kedvence a csülkös bableves, Norbikáé pedig a kolbászos pogácsa, ez az egyik specialitásom. Csütörtökönként egy-egy sikersztorit mutatunk be, olyan emberek kedvenc receptjeit készítjük el, akik az Update programmal fogytak le, a hét utolsó munkanapján pedig bohém pénteket tartunk, ezen a napon igazán ínycsiklandó ételkülönlegességek kerülnek terítékre. – árulta el a fitneszguru, aki műsorában minden ételnek a szénhidrát tartalmát és egy főre jutó költségét is megosztja majd a nézőkkel.

Norbi az elmúlt években szakértők bevonásával igazolta az életmód programja létjogosultságát. A Szent Imre Kórház címzetes docense Dr Pados Gyula lipidológus vezetésével zárt kontrollcsoportos vizsgálatnak vetettek alá több, mint 80 fogyni vágyót, akik egy hétig Update-ételeket fogyasztottak. Az eredmény több mint megdöbbentő volt:

–          Jobb fogyási eredményt és közérzeti javulást mértek az egy hét eltelte után, mint a hagyományos kórházi kalóriacsökkentett diéta fogyasztása után. – árulta el Norbi.

Közismert, hogy Norbi édesanyja cukorbeteg, ezért fia kiemelten fontosnak tartja a cukorbetegség megelőzését és rengeteget foglalkozik a diabétesz prevencióval. Az Update Konyha című műsorban csak olyan ételeket készítenek majd, amelyek nem viszik fel jelentősen a vércukor szintet, megelőzve ezzel az inzulinszint emelkedésével járó éhségérzetet.

–          A műsorban elkészített ételek legalább 50 százalékkal alacsonyabb szénhidrát tartalmúak, mint a normál változatuk. A műsor segítségével szeretném felhívni a figyelmet a rendszeres vércukormérés fontosságára és ezzel életeket menteni. Hazánkban közel 3 millió ember közvetlen van veszélyeztetve a cukorbetegséggel és halálos szövődményeivel. Elsősorban az étrend, másodsorban a mozgás kulcsfontásságú! Az elmúlt évek során több mint háromezer receptet állítottunk össze, szakértők bevonásával. Fontos tudni, hogy az Update nem rólam, vagy Rékáról szól, az Update egy életmód, melyet orvosi vizsgálatok is igazolnak. – mondta Norbi.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!