Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A férfi, akit csak A. Campbellként neveztek meg, Jamaicában nyerte meg a Szuper Lottót.

Bár a maszkviselés ma már mindennapos egészségügyi protokollá vált a járvány megfékezése érdekében, a jamaicai férfi, aki még 2018-ban egy Sikoly-maszkban vette át a lottófőnyereményt, még ma is nem mindennapi látványnak számítana.

A. Campbell 158,4 millió jamaicai dollár értékű főnyereményt nyert még 2018-ban, és annak érdekében, hogy gondoskodjon a saját biztonságáról, a népszerű horrorfilm-sorozatból ismert Sikoly-maszkban vette át nyereményét. A férfi nem jelentkezett azonnal a pénzért, majdnem két hónapot várt, mielőtt felvette volna azt.

Campbell 2018 novemberében nyerte meg a Szuper Lottót, de csak körülbelül 54 nappal később jelentkezett a nyereményért, mert november 23-án megbetegedett. Közben azon is elgondolkodott, vajon hogy tudná biztonságban tartani újdonsült vagyonát, és úgy döntött, álcázza magát.

Ugyanazon a napon fedezte fel, hogy megnyerte a jackpotot (és ezzel ő lett a negyedik ember, aki megnyerte a Szuper Lottó főnyereményét), amikor megbetegedett. Felidézve a pillanatot, amikor tudomást szerzett a győzelméről, a férfi elmondta: „Ugyanazon az éjszakán tudtam meg, hogy nyertem. Normál esetben felírtam a [televíziós] sorsolás számait, ettem, aztán mentem, és megnéztem a saját számaimat. Aznap este ránéztem a lottószelvényemre, berohantam a fürdőszobába, és azt kiabáltam: Nyertem! Nyertem!”

Amikor végül átvette a csekket a kingstoni Spanish Court Hotelben, és megkérdezték tőle, hogy már jobban érzi-e magát, azt felelte: „Nagyjából jól, csak egy kicsit zsibbadt vagyok.”

Újságíróknak nyilatkozva Campbell elmondta, hogy 200 dollárért vásárolta meg a nyertes szelvényt. Bár elég hosszú időbe telt, mire előállt és felvette a nyereményét, már eldöntötte, mit akar kezdeni a pénzzel.

„Szeretnék egy szép házat venni. Még nem találtam meg, de hamarosan keresgélni kezdek. Szeretem kezelni a pénzt. Nem szoktam könyörögni, és kölcsönkérni.” – mondta.

Azt is tervezte, hogy befekteti a pénzt.

„Van egy kis vállalkozásom, ezért azt tervezem, hogy kibővítem azt.” – árulta el.

Megdöbbentő, de Campbell nem az első lottónyertes Jamaicában, aki elrejtette az arcát. 2018 júniusában egy N. Grey néven azonosított nő hatalmas emoji maszkkal jelent meg, hogy elrejtse identitását, miközben felvette a május 11-én elnyert Szuper Lottó nyereményét.

Ő azt tervezte, hogy a pénzből kifizeti az adósságait, a maradékot pedig egy fiatalok számára épült közösségi központba fekteti. Ő is azért rejtette el az arcát, hogy megvédje magát a pénzéhes rokonoktól és a bűnözőktől. Az országban tulajdonképpen bevett gyakorlattá vált, hogy az emberek álcázva vegyék fel a nyereményüket, mivel félnek attól, hogy a bűnözők és a kapzsi rokonok áldozataivá válhatnak.

Fotó: Supreme Ventures/Twitter



Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!