KezdőlapBulvárSokat gúnyolódtak a férfin az anyajegye miatt, de mostanra teljesen elfogadta önmagát

Sokat gúnyolódtak a férfin az anyajegye miatt, de mostanra teljesen elfogadta önmagát

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A 30 éves Eric Pixley Ohio államból egy „port-wine stain” anyajeggyel született, ami a fél arcát és fejbőrének jobb oldalát borítja, és a bal szemébe is „beszivárog”. Ezt a típusú anyajegyet, amit másképpen naevus flammeus vagy tűzfolt néven is említenek, a kis erek ártalmatlan tágulatai okozzák.

Eric körülbelül 8 éves korában tudatosította magában, hogy más, mint a többiek, és az anyajegye az egész életére és a személyiségére is hatással volt. Gyerekkorában sokat gúnyolták őt emiatt, és ezért az önbizalma is megrendült, sőt, elkezdte saját magát hibáztatni, hiszen ő volt az, akinek együtt kellett élnie ezzel a bőrhibával. Voltak idők, amikor egyáltalán nem tudott tükörbe nézni, depressziós volt, és nem értette, miért született másnak.

A gúnyolódás és bántalmazás az iskolában olyan messzire ment, hogy egy ponton az igazgató azt javasolta, takarják el alapozóval az anyajegyet, ami meg is történt, de ettől csak még rosszabb lett a helyzet.

Egy idő után azonban megértette, hogy nincs miért szégyenkeznie. „Akkor kezdtem elfogadni az anyajegyemet, amikor elfogadtam azt, aki vagyok. Rájöttem, hogy ez nem csak az anyajegyemről szól, hanem arról is, ki vagyok én személyként.”– mondta.

Fotó: Eric Pixley/Facebook

Eric mostanra felépítette az önbizalmát, rátalált a szerelemre, és családot alapított, ugyanakkor létrehozott egy csoportot a Facebookon, hogy mások, akik hozzá hasonló anyajeggyel rendelkeznek, kapcsolatba léphessenek egymással. Eric emellett 15 éves kora óta rappel, és az anyajegye a zenében is fontos témát jelent a számára.

„Azt hiszem, az anyajegye nagyban meghatározza a személyiségét. Úgy gondolom, nélküle nem lenne ugyanaz az ember.” – mondja Eric felesége, Amanda.

„Bármivel is születsz, nagyon fontos, hogy időt szánj arra, hogy befektess önmagadba, és szeresd önmagadat. Manapság úgy érzem, hogy a másság szinte egy trend. Állj ki magadért, értékeld azt, aki vagy, és emlékez rá, hogy nem vagy egyedül. Nézz bele a tükörbe, ne nézz félre, nézz szembe magaddal.” – mondja Eric.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet