KezdőlapBulvárSzívszaggató: barátjuk koporsója mellett aludt az együttes, mert "utált egyedül lenni"

Szívszaggató: barátjuk koporsója mellett aludt az együttes, mert „utált egyedül lenni”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

13 évvel ezelőtt rázta meg a világot, tragikus hirtelenségben elhunyt a Boyzone együttes énekese, Stephen Gately. A 33 éves énekes épp Mallorcán nyaralt, amikor váratlanul elhunyt, halálát diagnosztizálatlan szívbetegség okozta.

2009. október 10-én, pontosan 13 éve hunyt el Stephen Gately, a Boyzone együttes jóképű énekese. Az énekes Mallorcán huny el, váratlan halálhíre az egész világot megrázta, pályatársai, Ronan Keating, Keith Duffy, Shane Lynch és Mikey Graham azonnal a spanyol szigetre repültek, hogy hazahozzák „testvérüket”.

Sephen temetését egy borús októberi reggelén tartották, koporsóját zokogó pályatársai cipelték, a temetésen jelen voltak azok a barátai is, akiket hírességként szerzet, köztük a Westlife, Louis Walsh, Jason Donovan és Vanessa Feltz.

Számos híresség részvétét fejezte ki az énekes korai halálával kapcsolatban, köztük George Michael, David és Victoria Beckham, a Take That, a U2, Simon Cowell, Robbie Williams, Cheryl Cole, Sharon Osborne és Colin Farrell.

Elton John – aki bemutatta Stephent a férjének, Andrew Cowlesnek – Svájcban turnézott, de egy nagy csokor sárga virágot küldött a temetésére. Elton John férje, David Furnish elárulta, Eltont „teljesen lesújtotta a gyász”.

„Azt hiszem, Isten néha a jó, tiszta lelkeket akarja, én így gondolom. Nem tudom másképp értelmezni, mert ő egy nagyon jó ember volt” – fogalmazott akkor David Furnish.

A kápolnában minden folyosót Stephen kedvenc virágával, liliommal díszítettek, a falakat pedig a sztár képei díszítették. A szerettei ajándékokat hagytak az oltárnál, köztük egy Mickey egér plüssmacit, amely a Disney iránti szeretetét és „a mesékbe vetett hitét” jelképezte, egy hidratáló krémet, amely a szépségápolási termékek iránti szeretetét tükrözte, és egy mikrofont, amely a hangját jelképezte.

De a Boyzone gyászbeszéde bizonyult a legszívszorítóbbnak, Ronan Keating könnyek között mondott beszédet.

„Elvesztettünk egy testvért, én pedig elvesztettem a szárnysegédemet” – mondta elcsukló hangon, majd folytatta.

A dalainkban fog tovább élni, és amikor mi négyen együtt vagyunk, a szelleme itt lesz velünk. De nélküle soha nem lesz ugyanaz. Egy gyönyörű férfi, aki most a tökéletes angyal. Örökké fiatal és soha nem feledhető. Egy férfi, egy barát, egy testvér, egy fiú, egy férj és egy hős. Nagyon fogsz hiányozni testvér, szeretlek, mindig is szeretni fogunk. De tudjuk, hogy békére leltél. Tökéletes békére – zárta beszédét Ronan Keating.

Ronnan Keating megígérte zenésztársának, hogy befejezi a regényét, amin Stephen dolgozott, majd elénekelte a Boldogság himnuszt, majd a zenekar a vállára vette Stephen koporsóját kivitte a templomból a Glasnevin temetőben.

A temetés előtti estét a zenekar abban a kápolnában töltötte, ahol felravatalozták Stephen koporsóját. Azért döntöttek így, mert az énekes édesanyja elmesélte neki, hogy Stephen nem szeretett egyedül lenni, így hát a Boyzone tagjai hálózsákjaikat a padlóra fektették, és virrasztottak.

„Sírtunk és nevettünk, és hallottuk, ahogy vicceket mesél nekünk, és hallottuk, ahogy visszaválaszol…” – mondta Ronan később a Sky Newsnak. Reggel 6 óra körül kimentek a templomból, és hálózsákjaikat odaadták a rajongóknak, akik kint töltötték az éjszakát.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet