KezdőlapBulvárTöbb százan vettek részt az előrehozott karácsonyi ünnepségen, amit a haldokló férfinak...

Több százan vettek részt az előrehozott karácsonyi ünnepségen, amit a haldokló férfinak rendeztek

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Néhány héttel ezelőtt Matthew Sandbrook a lehető legrosszabb híreket kapta az orvosaitól.

Matthew-nak, aki egy 36 éves háromgyermekes édesapa, agresszív agydaganata van, amit nem lehet megműteni. Még intenzív sugárzás és kemoterápia mellett is csak heteket jósoltak neki.

Amikor valakinél halálos betegséget diagnosztizálnak, az emberek többségét leginkább az keseríti el a leginkább, hogy mennyi mindenről lemaradnak, amit a családjukkal és a szeretteikkel megtapasztalhattak volna. Ezzel Matthew is pontosan így volt, és amikor elmondta barátnőjének, Rebecca Rushtonnak, mennyire sajnálja, hogy már nem lehet velük karácsonykor, Rebecca úgy döntött, meglepi őt egy előrehozott karácsonyi ünnepséggel.

Rebecca és Matthew unokatestvére, Nikki Lee, a közösség segítségét kérte az angliai Worcesterben, ahol családjukkal együtt élnek.

A szomszédok pedig gyorsan összefogtak, hogy segítsenek nekik. Önkéntesek vállalták, hogy megveszik és becsomagolják az ajándékokat, és még egy hófúvó gépet is béreltek.

Matthew arra számított, hogy a család és a barátok egy kis csoportja vesz részt a korai karácsonyi ünnepségen, így amikor kinyitotta a bejárati ajtót, és körülbelül 200 embert pillantott meg a kertben, örömkönnyekben tört ki.

Az összegyűlt vendégek karácsonyi dalokat és más, szívhez szóló dalokat énekeltek, például Ben E. King „Stand By Me” és a Snow Patrol „Run” című dalát.

„Valóban elhoztuk a karácsony szellemét Warndonba – tényleg megcsináltuk!” – mondta Nikki. „El sem hiszem. Az a sok befektetett munka, az álmatlan éjszakák, az üzenetek, a legjobb barátomnak, Samnek, amikben folyton azt kérdezgettem: Vajon meg tudjuk csinálni? – mind megérte. Valóságos érzelmi hullámvasúton mentem keresztül, de ahogy láttam, hogy mindenki együtt van, nagyon boldoggá tett, hogy sikerült összehozni.”

A búcsú soha nem könnyű, különösen mivel Matthew olyan fiatal, és a diagnózis nagyon váratlanul érkezett. De talán a tudat, hogy a családja egy szerető és gondoskodó közösség támogatását élvezi, vigaszt nyújt neki az elkövetkező hetekben.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet