Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A válás nagy hatással volt Nicole Kidman kapcsolatára a gyerekeivel, de azt talán még a színésznő sem gondolta volna, hogy még a fia esküvőjére sem mehet el.

Nicole Kidman és Tom Cruise 1989-ben találkoztak, a Mint a villám (Days of Thunder) című film forgatásán, és azonnal egymásba szerettek. Közvetlenül a film megjelenése után Tom Cruise elvált akkori feleségétől, Mimi Rogers színésznőtől, aki bevezette a színészt a Szcientológia Egyházba.

Mielőtt még igazán felfoghatták volna, mi történik, a szcientológus Cruise és a katolikus Nicole Kidman összeházasodtak, és örökbe fogadtak két gyereket, Isabellát és Connort. 11 együtt töltött év után, 2001-ben azonban elváltak, és nem mondhatni, hogy sikerült megőrizniük a baráti viszonyt. 2019-ben pedig Tom azt is megtiltotta exfeleségének, hogy részt vegyen a fia esküvőjén.

„Tom áll a döntés mögött, és az ő szava szent.” – mondta egy bennfentes a Radar Online-nak. „Tom hozta meg a döntést, és Connor beleegyezett. Tomnak eszébe sem jutott volna meghívni Nicole-t Connor esküvőjére, mert a szcientológusok „elnyomónak” tartják, és egyáltalán nem akarta, hogy ott legyen. Tom már régen hátat fordított Nicole-nak, és soha nem is nézett vissza.”

A Szcientológia Egyház „elnyomónak” nevezi azokat, akik elfordulnak a vallástól, és ha valakit ezzel a szóval bélyegeznek meg, akkor más szcientológusok kerülni fogják a kapcsolatot az illetővel. Ezért nem volt meglepő, hogy Tom Cruise hallani sem akart arról, hogy volt felesége részt vegyen a fia esküvőjén, Connor pedig soha nem szállna szembe apja döntéseivel.

„Connor imádja az apját, és soha nem jutna eszébe megtagadni az engedelmességet.” – mondta a már említett forrás.

A válás után a gyerekek eltávolodtak az anyjuktól, mivel apjuk a szcientológia szellemében nevelte őket. A színésznő egy alkalommal azt mondta egy interjúban: „A gyerekeim nem anyának szólítanak, hanem Nicole-nak, amit utálok, és ezt meg is mondtam nekik.” A házaspár válása után spekulációk merültek fel arról is, vajon a gyerekek saját elhatározásukból csatlakoztak az egyházhoz, vagy kényszerítették őket erre. Az egykori szcientológia tag, Sam Domingo, aki a csoport hírességeivel, köztük Tom Cruise-zal és gyermekeivel is kapcsolatban állt, azt mondta, megfigyelt bizonyos technikákat, amiket a Cruise gyerekeken alkalmaztak, mielőtt kilépett volna az egyházból. Szerinte Isabellának és Connornak nincs más választása, mint „a szcientológia poszter-gyerekeinek lenni”.

Azt mondta, azt is észrevette, milyen változások mentek végbe a gyerekek életében a válás után, többek között azt, hogy távol tartották őket azoktól a gyerekektől, akikkel annak idején együtt játszottak.

„Tudom, milyen technikákat alkalmaztak. A Cruise gyerekeknek nem volt választásuk. A válás után beiktatták őket a szcientológiába és teljesen elszigetelték őket.” – mondja Domingo.

Nicole Kidman jelenleg Keith Urban felesége, és csak ritkán beszél gyerekei meggyőződéseiről vagy választásairól. Azt azonban elárulta, hogy szerinte elég idősek ahhoz, hogy meghozzák a saját döntéseiket, és hogy szereti és elfogadja őket, bármi is történjen.

„Felnőttek, képesek saját döntéseket hozni. Ők a szcientológiát választották, és anyjukként az a feladatom, hogy szeressem őket.” – mondta a sztár.

„Abban hiszek, hogy függetlenül attól, mit tesz a gyermeked, mindig szeretetet kell kapnia, és tudnia kell, hogy szereted, és a rendelkezésére állsz. És én nyitott vagyok. Úgy döntöttem, hogy nem beszélek nyilvánosan a szcientológiáról. Két gyermekem szcientológus, és teljesen tiszteletben tartom a hitüket.” – tette hozzá egy a The Hollywood Reporternek adott interjúban.

Nos, ha ez nem feltétel nélküli anyai szeretet, akkor mi lenne az? Úgy tűnik azonban, Tom Cruise nem gondolt arra, milyen fontos szerepe van egy édesanyának gyerekei életében, ahogy arra sem, milyen fontos, hogy kapcsolatokat alakíthassanak ki másokkal.

Nyitó fotó: Nicole Kidman/Instagram, Tom Cruise/WikipediaHa nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!