KezdőlapBulvárTompos Kátya rákkal küzd: súlyos daganattal küzd, amire csak külföldön van gyógymód

Tompos Kátya rákkal küzd: súlyos daganattal küzd, amire csak külföldön van gyógymód

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Megdöbbentette a közvéleményt, a ma délelőtti hír, miszerint a Fábián Juli Emlékalapítvány gyűjtést szervez Tompos Kátyának, aki a rák egy ritka fajtájától szenved.

A színésznő két éve nem látható a színházban, a médiában sem lehetett azóta látni. Ma kiderült, hogy a rák egy igen ritka fajtája támadta meg a szervezetét, amit itthon nem kezelnek, ezért a Fábián Juli Emlékalapítvány gyűjtést szervez számára.

„Bizonyára sokatoknak feltűnt, hogy Tompos Kátya két éve nem látható színházakban, koncerttermekben és eltűnt a média látómezejéből is. Ennek oka egy daganatos betegség – a „világot jelentő deszkákat” már csak egy-egy felolvasó est erejéig látogathatta, amíg pillanatnyi állapota ezt megengedte” – kezdte közleményét a Fábián Juli Emlékalapítvány Facebook-bejegyzésében.

„Kátya a daganatos betegségek egy olyan ritka válfajában szenved, amelyhez a legmegfelelőbb kezelés Magyarországon nem elérhető. Külföldi gyógykezelésének jelenlegi fázisai – a korábbiakkal ellentétben már – az állam által nem finanszírozottak, az eddig felmerült költségek már felemésztették Kátya anyagi kereteit, tartalékait, valamint a barátai által korábban összegyűjtött összeget” – áll a közleményben.

„Kátya kérésére eddig a pillanatig kizártuk a nyilvánosságot, ám eljött az idő, hogy a nagyközönséghez forduljunk segítségért” – fűzték hozzá.

A színésznőnek egy gálát is szerveznek május 25-én „Szeretünk Kátya” címmel a Szegedi Nemzeti Színházban, amelynek teljes bevételét a színésznő gyógykezelésére fordítanak.

Aki nem tud részt venni a gálán, az a Fábián Juli Emlékalapítvány számlájára is utalhat, a teljes bejegyzés és a színésznő számlaszáma itt található.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet