KezdőlapBulvár„Tönkretették az életemet” - mondta egy nő, miután két férfi ledobott egy...

„Tönkretették az életemet” – mondta egy nő, miután két férfi ledobott egy kanapét a tetőről, ami majdnem halálra zúzta

-

„Kettétörték a testemet.” – mondta a nő, aki lustának és ostobának nevezte a férfiakat.

A nő nem tudja, vajon felépülhet-e valaha is teljesen abból a szörnyű balesetből, amelyet két férfi meggondolatlan cselekedete miatt szenvedett, akik jó ötletnek tartották, ha ledobnak egy bőrkanapét egy épület tetejéről. A 31 éves Edita Butkeviciut majdnem életét vesztette a balesetben. Éppen telefonált, amikor a háromszemélyes kanapé rázuhant és összezúzta a testét. A nő több mint fél órán át feküdt a kanapé alatt, mire megtalálták. A főnökei vették észre, hogy eltűnt, és végül megtalálták a nehéz bútordarab alatt.

Az egyik férfi, aki kihívta a mentőket a helyszínre, a Mirrornak azt mondta: „Háromszor kellett elmondanom nekik, hogy egy kanapé esett rá, mert nem akartak hinni nekem.” Editát, akit összezúzott a súlyos kanapé, azonnal kórházba szállították, gerinctöréssel, combtöréssel, bokatöréssel és több más csonttöréssel. A baleset örökre megváltoztatta az életét.

„Ez tönkretette az életemet. Nem volt könnyű, amit átéltem.” – mondta Edita, akinek 16 hónapot kellett várnia, mire az ügye végre a bíróság elé került.

A sokkoló esemény mögött két férfi állt, Barrie Law és Lee Morrison, akik aznap cserélték le a háromszemélyes bőrkanapét egy kisebb darabra. De amikor megállapították, hogy a kanapé túl nagy ahhoz, hogy levigyék a lépcsőn, egy ablakon át kivitték a nehéz bútordarabot a tetőre, és lelökték onnan.

„Rajtam landolt, aztán oldalra billent. Körülbelül 45 perc múlva tértem magamhoz, és láttam, de nem tudtam összerakni, mi történt.” – idézte fel a 2019 decemberében történt balesetet Edita a The Scottish Sun szerint.

A két férfit lustának és ostobának nevezte, és azt mondta: „Meg is ölhettek volna engem – nem zavartatták magukat, hogy ellenőrizzék, tiszta-e a terep. Egy kijárat felett voltak, ahol rengeteg ember járt, többek között szülők is a gyerekeikkel. Kettétörték a testemet. Állandó fájdalmaim vannak, és a helyzet csak rosszabbodni fog. Soha nem leszek már ugyanaz az ember, aki voltam. Egy kis odafigyeléssel, könnyen el lehetett volna kerülni ezt a helyzetet. Nem tudom, hogy azt akarom-e, hogy börtönbe kerüljenek, de mindenképpen lennie kell valami következményeknek.”

Amikor a kanapé ráesett, Edita éppen akkori párjával, Daniel Ferreirával beszélt telefonon.

Editának most fémlemezek vannak a gerincében és több, mint egy év elteltével még mindig a baleset utóhatásaival küzd. „Minden nap fájdalmaim vannak, nem tudok 40 percnél hosszabb ideig egyenesen ülni, és nem tudok visszamenni dolgozni.”

A bírósági tárgyalásra 2021 áprilisában került sor, Barrie Law és Lee Morrison bűnösnek vallotta magát, és májusban kapják meg a büntetésüket.

„Ez az egész hihetetlen balszerencse.” – mondta Barrie Law ügyvédje, George Mathers. „Mr. Law végtelenül le van sújtva. Hajthatatlan volt abban, hogy bűnösnek vallja magát.”

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet