Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Szeptembertől újabb látványossággal bővül a romániai Targoviște: látogatható lesz az a hely ahol a volt diktátort és feleségét, Nicolae Ceaușescut és Elenát kivégezték. Ezentúl nem csak Drakula fog eszünkbe jutni Romániáról.

ceausescu

1989 decemberében a román fővárostól, Bukaresttől észak-keletre fekvő targoviștei laktanyán végezték ki Nicolae Ceaușescut és feleségét. Mostantól hivatalosan látogatható lesz a hely. Turistalátványosság lesz az a fal, ami elé állították, majd lelőtték őket. A laktanya bútorzata is az akkori kornak megfelelően van helyreállítva, láthatjuk azokat az ágyakat, melyen a diktátor és felesége, és az őket őrző katona aludt a kivégzés előtti éjszakán. 7 lej, azaz körülbelül 500 forint értékű beléptidíj ellenében a látogatók megtekinthetnek egy az épület történetéről szóló kiállítást is.

1989. december 25-én a házaspárt a román nép ellen elkövetett bűneiért és a nemzetgazdaság tönkretételéért ítélték halálra, és azonnal ki is végezték az épület udvarán. Először álnéven temették el őket – a meggyalázástól tartva – Bukarestben, de most már az igazi nevük van feltüntetve a sírkövön.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!