Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

150. adásához érkezik ma a közszolgálati média napi talkshow-ja, a Ridikül. Jakupcsek Gabriella, a műsor háziasszonya az elmúlt szűk egy évben 58 forgatási nap alatt 471 vendéggel, köztük ismert színészekkel, zenészekkel, előadóművészekkel, neves szakértőkkel beszélgetett. A kellemes hangulat, az értékes beszélgetések és a Ridikül fontos társadalmi kérdéseket boncolgató jellege miatt több művész rendszeres vendége lett a műsornak.

Fotó: MTVA - Nagy Zoltán
Fotó: MTVA – Nagy Zoltán

Az M1-en futó műsorban kiváló csapat dolgozik: közel száz ember munkáját dicséri a férfiak között is egyre népszerűbb talkshow. Csupán a díszlet, a főcím, valamint a zene kitalálásában közel húsz fő munkálkodott, de a szerkesztői gárda is hatalmas munkát végez: az eddigi 150 adáshoz 99 bejátszó és 684 háttérinterjú készült.

A Ridikül formabontó műfaja attól érdekes, hogy ismert emberek beszélnek hétköznapi történeteikről, ugyanakkor a téma szakértői is megszólalnak. Az elmúlt 150 adásban több társadalmi problémát érintő témáról esett szó; vendégek és szakértők egyaránt meséltek örömökről, küzdelmekről. Megannyi személyes élmény, probléma hangzott el, közösen keresve az alternatív megoldásokat. A Ridikül 150 adásában 150 meglepetésvendéget is láthattunk: népszerű és ismert férfiakat, olyanokat, akiknek van véleményük a témában és hangot is adnak annak.

Jakupcsek Gabriella műsorvezető elmondta: tavaly tavasszal, a műsor indulásakor bíztak benne, de nem gondolták, hogy ilyen pozitív fogadtatásban lesz részük. „A Ridikül ma már ügy lett. Elindítottunk egy olyan beszélgetési formát, amely hiánypótló, és amire van igény – látjuk ezt a több ezer nézői levélből is. Azt tapasztaljuk, hogy a közélet ismert szereplői, művészek, sportolók, televíziós személyiségek szívesen jönnek a műsorba, ahogy a téma jeles hozzáértői is.”

A Ridikül szintén egyedi a tekintetben, hogy rengeteg a pozitív visszajelzés a nézők részéről, akik gyakran témajavaslatokkal és hozzászólásokkal segítik a szerkesztők munkáját, így elindult egy olyan párbeszéd a műsorkészítők és a nézők között, amely szintén példaértékű.

Az elmúlt két évadban többek között olyan közismert emberek tették tiszteletüket a műsorban, mint Törőcsik Mari, Jókai Anna, Gór-Nagy Mária, Moór Marianna és Rost Andrea, míg a férfiak közül elfogadta a meghívást mások mellett Ernyei Béla, Feldmár András, Bodrogi Gyula és Müller Péter is.

A 150. adás témája a „Bevállalt nőiesség” lesz. A műsorban olyan kérdésekre keresik a választ sztárvendégeink – Bordán Irén, Szulák Andrea, Várkonyi Andrea – mint például: újra divat-e a vörös rúzs vagy hogy nem a külső, hanem inkább a belső kisugárzás számít. Vajon a nőiesség adottság, vagy követendő minta? Tanulható? A meglepetés férfi vendég pedig ismét érdekességeket tartogat.

Ridikül továbbra is minden hétköznap 17: 40-kor az M1-en!

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!