Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Maradjtalpon_gundel

A kvízműsor vadonatúj részeit már tavasszal műsorra tűzi a közmédia.

2012. december 31-én parádés szilveszteri műsorral búcsúzott Gundel Takács Gábor kvízműsora a nézőktől. Rövid pihenő után tavasszal újra az M1 képernyőjére kerül a közmédia legnépszerűbb szórakoztató műsora, a Maradj talpon!

A tudás alapú vetélkedő 2011. októberi indulása óta 233 alkalommal jelentkezett hétköznapokon az M1 esti Híradója előtti sávban. Gundel Takács Gábor műsora a közszolgálati televíziócsatorna legnézettebb műsorai között foglalt helyet: adásonként átlagban közel félmillió ember nézte, és estéről, estére közel egymillió tévénéző kapcsolódott be az izgalmakba. A legnézettebb adások a szilveszteri különkiadások voltak: 2011 utolsó napján 780 ezer fős, 2012. december 31-én pedig 897 ezer fős nézettséget ért el a népszerű vetélkedő.

„A sajtóhíresztelésekkel ellentétben nem volt szó a Maradj talpon! megszüntetéséről, viszont úgy éreztük jobb, ha pihentetjük egy ideig” – mondta Lencsó Rita, az MTVA sajtófőnöke.

„Abban mindenki egyetértett, hogy a műsor 233 adás után megérdemel egy kis pihenőt. Tisztában voltunk azzal is, hogy a vetélkedőt és Gundit is nagyon szeretik, arra viszont nem számítottunk, hogy a nézők ilyen hevesen követelik majd vissza kedvenc műsorukat, ezért döntöttünk úgy, hogy a tervezettnél korábban, már március közepén visszatérhet a képernyőre” – tette hozzá a sajtófőnök.

A műsor indulása óta vezetett statisztikák nagyon beszédesek: 2011. október 3. óta 233 adás került képernyőre. A játékba 20 ezernél is többen jelentkeztek, több mint 2400 versenyző ki is próbálhatta magát a stúdióban. Kétezren ugyan a titokzatos süllyesztőn át távoztak, a többiek viszont összesen 433 millió forinttal lettek gazdagabbak. A fődíjat, a 25 millió forintot eddig két szerencsés játékos vihette haza: Bajorfi Ákos ügyvéd volt az első 2012 februárjában, majd Kádár Zoltán közgazdász 2012 decemberében. Mind a 10 párbajt eddig négy játékos vállalta, de közülük két bátor vállalkozó elbukott, és üres kézzel „pottyant le”. A legeredményesebb női játékos 9 párbajt vívott meg sikeresen, 2.750.200 forintot gyűjtött össze, de ő már a 10. megmérettetésre nem vállalkozott. A játékban 15.700 kérdés hangzott el.

A naponta jelentkező műsor tavasszal több speciális epizóddal is jelentkezik. A gyerekek újabb lehetőségre számíthatnak, de színészekkel, néptáncosokkal is terveznek színes adásokat.

Forrás: Nielsen Közönségmérés


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!