Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Ez a történet egy szoknyát viselő kisfiúról szól. Jen Anderson Shattuck három éves kisfiáért állt ki a Facebookon, mert sokan támadták, amikor a kisfiú tütüben lépett az utcára.

A világ nem fog megváltozni... mi változtatjuk meg a világot
Fotó: Jen Anderson Shattuck/Facebook

A három és fél éves kisfiam imád a játékautóival játszani. Szeret puzzle-zni. Imádja a szilvát. És szeret csillogó ruhákat hordani. Ha megkérdezzük tőle, hogy miért, azt feleli, hogy ezek a ruhák tetszenek neki, amikor felveszi szépnek és bátornak érzi magát. Szerinte nincsenek szabályok arra, hogy milyen ruhát kell viseljenek a lányok, és milyet a fiúk.

A fiam szoknyát vesz fel, ha a templomba vagy vásárolni megyünk, de a nyaralásra is a kedvenc szoknyájába érkezik. Számunkra ez nem jelent problémát, teljesen természetes. A kezdetben felmerülő kérdéseinkre megkaptuk a válaszokat, és úgy gondoljuk, hogy minden a legnagyobb rendben van. Elfogadtuk, a fiúnk szereti a szoknyákat.

A tegnapi nap azonban egy nagyon furcsa dolog történt velünk. A parkban sétáltunk, amikor észrevettük, hogy egy férfi figyel, sőt egy idő után elkezdett követni is.

“Csak kíváncsi vagyok, miért visel ez a fiú szoknyát” – mondta a férfi. Kíváncsi volt, és tudatni szerette volna velünk, hogy ez, amit a fiúnk tesz, nem helyes.

“Nem muszáj, hogy szoknyát hordjál. Ez egyáltalán nem helyes így. Te fiú vagy, nem lány. Ő egy rossz anya, és ez bántalmazás, hogy szoknyát ad rád” – mondta a férfi egyenesen a fiamnak.

Gyorsan készített rólunk egy pár képet, annak ellenére, hogy én nem akartam, és megfenyegetett.

“Most mindenki meg fogja tudni, hogy milyen anya vagy”. – mondta.

Ekkor gyorsan kihívtam a rendőrséget, az idegen férfit megbüntették, a fiamnak pedig gratuláltak, hogy milyen vagány szerelésben van.

Azonban a fiam a történtek után állandó félelemben él. Nem érzi magát biztonságban, és folyton arra gondol, hogy az utcán levő emberek valami rosszat akarnak tenni.

Nem tudom, hogy hogyan nyugtassam meg, de azt biztosan tudom, hogy én nem félek. Nem idegen emberek fogják megmondani, hogy mit vehet magára a fiam. Mi nagyon szeretjük őt, és függetlenül attól, hogy mit mondanak az idegenek a családi szeretet, és támogatás bárminél nagyobb erővel bír.

A családunknak van egy mottója:

  • Mi szeretünk.
  • Mi egyformák vagyunk.
  • Eltökéltek vagyunk.
  • Szépek vagyunk és bátrak.

Tisztában vagyunk azzal, hogy kik vagyunk. Dühös idegenek nem fognak megváltoztatni. A világ nem fog megváltozni… mi változtatjuk meg a világot.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!