KezdőlapBulvárVilmos és Katalin nem tudja, fia lesz-e vagy leánya

Vilmos és Katalin nem tudja, fia lesz-e vagy leánya

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Vilmos herceg és hitvese, Katalin hercegnő sem tudja, hogy fia lesz-e vagy leánya, mivel úgy döntöttek, hogy nem akarják előre megtudni első gyermekük nemét – mondták szerdán a brit királyi ház illetékesei.

Az udvar Katalin terhességének tavaly novemberi bejelentése óta először adott viszonylag részletes tájékoztatást arról, hogy az alattvalók várhatóan mikor mit tudhatnak meg a brit trón majdani várományosának világra jöttéről.

A háttérbeszélgetésen elhangzott, hogy a hercegnő ugyanabban a londoni magánkórházban – az észak-londoni Paddington kerület St. Mary’s Hospital nevű klinikáján – hozza világra a gyermeket, amelyben 31 évvel ezelőtt Vilmos herceg, majd két évre rá öccse, Harry is megszületett.

A hercegi utód érkezése július közepén várható, és erről először a királyi családot értesíti majd a klinika egy írásos jegyzékben, amelyet rendőrségi kísérettel szállítanak a Buckingham-palotába, az első számú londoni királyi rezidenciára. Egyidejűleg értesítik Katalin hercegnő – polgári nevén Kate Middleton – szüleit is, de a nép és a sajtó csak akkor szerez tudomást a jeles eseményről, amikor az írásos értesítést a hagyományoknak megfelelően közszemlére teszik a palota híres kovácsoltvas főkapujánál.

Fotó: huffingtonpost.co.uk
Fotó: huffingtonpost.co.uk

Az, hogy a hercegi házaspár nem tudja első gyermeke nemét, cáfolja az erről szóló összes korábbi sajtótalálgatást, így azt a rendkívüli feltűnést keltő, nemrégiben az egész világsajtót bejárt állítólagos értesülést is, amely szerint Katalin óvatlanul kikotyogta volna az utód nemét.

Március elején a hercegnő a kelet-angliai Grimsby kikötővárosban tett látogatást, és a tiszteletére megjelent kétezer hódoló egyikétől egy játékmackót kapott ajándékba. A brit lapok akkori egybehangzó beszámolói szerint Katalin azt kezdte volna mondani, hogy “Nagyon köszönöm, ezt elteszem a l…” – de aztán gyorsan elharapta a mondat végét.

A tömegből állítólag egy idősebb hölgy, aki Katalin közvetlen közelében állt és hallotta az elszólást, egyenesen rákérdezett, hogy “azt akarta mondani, a leányának, ugye?” A hercegnő igyekezett jóvátenni a bakit, állítva, hogy nem tudják a gyermek nemét.

Nem sokkal később viszont az a spekuláció terjedt el, hogy mégis inkább fiú valószínűsíthető. Ez a vélekedés abból eredt, hogy Katalin nemrégiben kék babakocsit vásárolt, és brit sajtókommentárok szerint ha Katalin leányt várna, akkor valószínűleg rózsaszín babakocsit vett volna.

Akár leány lesz a hercegi házaspár első gyermeke, akár fiú, édesapja, vagyis Vilmos herceg után mindenképpen ő lesz az Egyesült Királyság uralkodója. A brit kormány által tavaly elindított törvénymódosítási folyamat ugyanis várhatóan felszámolja azt a diszkriminatív trónutódlási előírást, amely szerint a mindenkori brit uralkodó elsőszülött fia előnyt élvez a trónöröklésben, akkor is, ha van idősebb leánytestvére.

Vilmosék első gyermeke így megszületése pillanatában – Károly trónörökös és elsőszülött fia, Vilmos után – feltétlenül a harmadik helyre kerül a trónutódlási sorban, egy hellyel hátrébb utasítva nagybátyját, Harry herceget, Vilmos öccsét.

A brit királyi légierő helikopterpilótájaként szolgáló Vilmos herceg szeretne jelen lenni első gyermeke világra jötténél, ha szolgálati beosztása ezt lehetővé teszi, és utána két hét szabadságot vesz ki.

Az udvar illetékesei szerdai tájékoztatójukon ugyanakkor azt nem fedték fel, hogy Katalin hercegnő meddig marad távol a nyilvánosságtól.

A hercegnő jelen volt II. Erzsébet királynő – Vilmos nagymamája – szombati születésnapi ceremóniáján, ez volt az utolsó hivatalos szereplése a gyermek érkezése előtt.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet