Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Balczó Péter az elmúlt években változatos operaszerepekben mutatta meg, hogy generációja egyik legtehetségesebb művésze. Eddigi pályafutása során úgy alakult, hogy Budapesten még nem volt önálló estje, de most ezt is pótolja. December 10-én az Óbudai Társaskörben lép fel, ahol eddig játszott szerepeinek legszebb áriáit hallgathatja meg a közönség.

Péter szólista karrierjét a Debreceni Csokonai Színházban kezdte, mégpedig Pedrillo szerepével Mozart Szöktetés a szerájából. Ezt sorra követték az egyre nagyobb kihívást jelentő karakterek, de a magyar, illetve külföldi énekversenyek sem maradtak ki az életéből, melyeken egyre nagyobb sikereket ért el. 2009-ben elindult az Armel Operavesenyen, mely során 2 egyfelvonásos opera főszerepét is eljátszotta (Oscart Martinu Alexandre bis-ében, illetve Gonzalvet Ravel Pásztorórájában), 2010-ben pedig a verseny legeredményesebb férfi énekese lett a Traviataban nyújtott Alfredo alakításával.

Idén rendkívül sokféle szerepben láthattunk őt, mind itthon, mind külföldön, hiszen játszotta többek között Edvint Lehár Csárdáskirálynőjében Szegeden, Don Ottaviot Mozart Don Giovannijában Olaszországban, Rómeót Gounod Rómeó és Júliájában Szlovéniában és Rodolfot Puccini Bohéméletében Miskolcon. Péter repertoárja egyre változatosabb, karakter szerepekben éppúgy otthon van, mint a lírai alakításokban és legújabb, fővárosi koncertjén ez utóbbiakból ad majd ízelítőt.

– Az elmúlt két évben sok szép szerepet énekeltem külföldön és vidéken, egyaránt. Ezek nagyrészt jelentős főszerepek voltak. Valahogy eddig úgy hozta az élet, hogy Budapesten kevesebb a lehetőségem fellépni, ezért gondoltam most arra, hogy megmutatom magam a főváros közönségének is – mondta Péter az önálló est ötletéről.

A koncert műsora kifejezetten az elmúlt pár év lírai szerepeiből válogat, felcsendül majd Alfredo “Lunge de lei” áriája a Traviátából és Rinuccio ”Avete torto” áriája a Gianni Schicchiből, hogy csak párat említsünk. Természetesen egy ilyen műsornak a duettek is szerves részét képezik, melyekhez Péter Keszei Borit, az egyik legtehetségesebb fiatal szopránt kérte fel partneréül. A végeredményről december 10-én, este 7 órától az Óbudai Társaskörben minden opera-, és zenekedvelő meggyőződhet.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!