KezdőlapBulvárZeneConchita Wurst nyerte a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivált

Conchita Wurst nyerte a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivált

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Ausztria képviselője, Conchita Wurst nyerte a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivált, Kállay-Saunders András az 5. helyen végzett.

bce033f3cab9b725d6261c716f342309

A 143 ponttal ötödik helyen végző Kállay-Saunders András Ausztria, Hollandia, Svédország és Örményország mögött. Ez egyébként minden idők második legjobb magyar eredménye Eurovízión, csak Bayer Friderika tudott negyedik lenni 1994-ben.

“Nincsenek olyan céljaim, hogy túlszárnyaljam az eddigi legjobb magyar eurovíziós szereplést. Azzal megyek ki, hogy a lehető legtöbbet kihozzam magamból a versenyen. Hogy ez mire, hányadik helyre lesz elég, az a nézők kezében van” – nyilatkozta Kállay-Saunders András indulása előtt az MTI-nek.

Conchita Wurst dalt, a Rise Like A Phoenix-t egyébként Magyarországon vették fel, írja a Doily.hu.

“Mindenkinek ajánlom, aki hisz a szabadságban és a békében. Megállíthatatlanok vagyunk” – mondta a nyertes.

Az idei volt az 59. Eurovíziós Dalfesztivál. A fesztivált 1956-os kezdése óta minden évben megtartották, így egyike a leghosszabb ideig tartó televíziós műsoroknak a világon. Ez egyben a világ legnagyobb dalversenye a nézők számát tekintve, melyet az előző években 100 és 600 millió közé tették.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet