Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Férfi előadók kapták a legtöbb jelölést a Grammy-díjra: a fun., Frank Ocean, a Mumford & Sons, Jay-Z, Kanye West és Dan Auerbach hat-hat kategóriában esélyes a lemezszakma elismerésére.

A jelöléseket szerdán első ízben sugározták Nashville-ből egyórás tévékoncert keretében. A műsor házigazdája Taylor Swift country-pop énekes és LL Cool J. rapper volt, aki már többször vezette a Grammy-gálát.

A ceremónián fellépett a fun. New York-i indie-pop együttes is, amely a többi mellett a lemezfelvétel, a dal, az év albuma és az új előadó kategóriában is esélyt kapott a Grammyre. A banda We Are Young című száma hatalmas siker volt, majd Some Nights című kis- és nagylemezük is tovább növelte rajongóik számát.

Az album, az év felvétele és az új előadó mezőnyben a fun. többek között Frank Oceannal került össze. A 25 esztendős rapper-énekes idén coming-outjával keltett hullámokat a hiphop-szakmában, amely korábban nem rokonszenvezett a melegekkel. Debütáló Channel Orange című lemeze a kritikusokat és a hallgatóságot is megnyerte, és júliusban a második helyre jutott fel a Billboard kétszázas toplistáján.

Az új előadó kategóriában a fun. és Ocean mellett az Alabama Shakes blues-rock csoport, Hunter Hayes countryénekes és The Lumineers folk-rocker banda kapott jelölést.

A Munford & Sons brit folkegyüttes Babel című albumával jegyezte elő magát a díjra, az album a második legnagyobb példányszámban elkelt korong lett az Egyesült Államokban.

A női előadók közül Kelly Clarkson három jelölést gyűjtött be, köztük az év albumáért is. Rihanna ugyancsak három kategóriában kaphat díjat, az egyiket Where Have You Been című száma előadásáért.

A Grammy tavalyi abszolút győztese, a brit Adele idén csak egyetlen jelölést válthat díjra, a legjobb pop szóló előadásét, mivel a 2013-as Grammy-díjak megszavazásakor a 2011 októbere és 2012 szeptembere között kiadott lemezeket veszik figyelembe, és neki ebben az időszakban nem jelent meg új zenéje.

A Grammy-díjak ünnepélyes átadása 2013. február 10-én lesz Los Angelesben.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!