Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Elővételben kelt el minden jegy az új budapesti operatársulat, a Moltopera bemutatkozó koncertjére – márciusban ismétlik meg az előadást.

A Moltopera február 15-i koncertje egyre fontosabb eseménynek ígérkezik Budapest komolyzenei életében. A credója szerint az operát újra “emberközeli élménnyé” tenni akaró társulat sikere üde színfolt lehet a bezárásokkal és kenyérharccal terhelt híradások között. “Hatalmas kiváltság, hogy két héttel az első akkord felcsendülése előtt már a pótszékek is elkeltek. Azt hiszem, ennél nagyobb támogatást álmainkban sem remélhettünk, nagyon boldogok vagyunk, hogy a budapesti, magyarországi közönség ekkora bizalmat szavaz nekünk” – nyilatkozta Ágoston László, társulatigazgató.

Kicsoda-micsoda a Moltopera?

2011 augusztusának végén alakult meg a Moltopera társulat jórészt fiatal, épphogy végzett vagy a diploma előtt álló Zeneakadémistákból. Céljuk nem kisebb, mint hogy új színt hozzanak a magyarországi operajátszásba: színházzá és mindenki számára fogyaszthatóvá tennék a műfajok királynőjét tradicionális rendezésben, zenei átiratok, “popposítás” nélkül.

A Moltopera társulat életkora átlag 24,8 év, de tagjai már így is tapasztalt zenészeknek számítanak, többen komoly szerepekkel a hátuk mögött. Programjuk az iskolákban és egyetemeken tartandó (szóbeli) ismeretterjesztő előadásoktól, a koncerteken át 4 opera bemutatójáig terjed.

A februári bemutatkozó est után is rengeteg feladat vár a Moltoperára: márciusban az újabb koncertek mellett például meghallgatást terveznek a részt venni szándékozó 30 év alatti énekesek számára.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!