Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Annak ellenére, hogy mindössze 23 éves, Aurea hangja erőteljes és magával ragadó. Debütáló albumának első slágerével, a “Busy (For Me)” című szerzeménnyel rekord sebességgel hódította meg a portugál rádiókat és ért el #1 pozíciót a kislemez listán. A dalt idén nyáron a hazai rádiókban is hallhattuk már.

Nemcsak világklasszis hangja, de Aurea zenéje sem ismer határokat. Az énekesnő tehetsége vele született, és a világon rendkívül kevés embernek adatik meg, hogy ilyen nagyszerű ajándékkal a torkában szülessen. Természetesen a sikereiben mindvégig támogatta családja is, akik szintén zenei vonalon dolgoznak, és már egészen pici korától kezdve erősítették Aurea zene iránti vágyát és tehetségét.

A University of Evora (Alentejo) dráma szakán tanuló Aurea majdnem feladta zenei karrierjét tanulmányai miatt, ám Rui Ribeiro, egy zenét tanuló diák ráébresztette, hogy nem szabad feladnia zenei karrierjéről szövögetett álmait. Rui Ribeiro írta a lemezre felkerült mind a 9 dal szövegét; a pop/soul hangulatú korong számtalan zenei műfajt felölel és épp úgy, ahogy Aurea, a korong is sokszínű. Az album produceri munkálatai João Matos, Ricardo Ferreira és Rui Ribeiro nevéhez fűződnek, utóbbi két művész zenei rendezőként is közreműködött.

Az énekesnő születési helye Santiago do Cacém (Alentejo), de nagyon sokáig Algarve-ban élt, ami Portugália legkedveltebb turista célpontja. Aurea éneklésére Aretha Franklin mellett Joss Stone, John Mayer, Amy Winehouse, a Zero 7 és James Morrison is hatással volt, de feltett célja, hogy önálló jellegzetességekkel saját stílusát alakítsa ki. Jó esélyekkel indul, valóban megérdemli, hogy a szórakoztatóipar egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

A “Busy(For Me)” adja meg a debütáló lemez alaphangját, és tökéletesen megmutatja, hogy Aurea hangja nemcsak gyönyörű, de rendkívül sokszínű is. A “Busy (For Me)” egy intenzív, érzésekkel teli felvétel, mindenképpen érdemes meghallgatni.

Aurea debütáló albuma Portugáliában 8 hétig #1 volt és már több mint 20.000 példányban kelt el.

Dallista:

01. The Main Things About Me

02. Busy (For Me) – videoklip:

03. Don’t Ya Say It

04. The Only Thing That I Wanted – videoklip:

05. Okay Alright – videoklip:

06. No No No No (I Don’t Want Fall In Love With You Baby)

07. Heading Back Home

08. Dreaming Alive

09. Tower Of Strength

10. Waiting, Waiting (For You)

11. Be My Baby

12. The Witch Song

Aurea december 1. és 5. között Magyarországon járt, hogy Takács Nikolasszal közös duettjét, a “Where Is The Love”-ot népszerűsítse, és bemutatkozhasson a magyar közönségnek is. A bemutatkozás hihetetlenül sikeresnek bizonyult, és rengeteg médiamegjelenést generált.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!