KezdőlapBulvárZeneTörökországban is nagy sikert aratott a Cimbaliband

Törökországban is nagy sikert aratott a Cimbaliband

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Idén Magyarország volt a díszvendége a 33. alkalommal megrendezett Isztambuli Könyvvásárnak a TÜYAP Vásár és Konferencia Központban. A magyar stand a hazai kortárs irodalmat egy 19-20.századi kávéház hangulatában igyekezett megismertetni az érdeklődőkkel.

cimbaliband

A magyar könyvkultúrán felül a résztvevők betekintést nyerhettek a török-magyar történelmi és kulturális kapcsolatok folyamatába. A magyar standot november 8-án Balogh Zoltán az emberi erőforrások minisztere és Abdurrahman Arici török kulturális és idegenforgalmi miniszterhelyettes beszéde nyitotta meg.

A Cimbaliband Magyarország képviseletében volt jelen az eseményen és közvetlenül a nyitóbeszéd után adta elő multikulturális műsorát. A magyar népzenére felépített műsorukat egy csipetnyi török dallamvilággal fűszerezték, melynek hatására a közönség álló tapssal ünnepelte a bandát. A zenekarnak személyesen gratulált a török delegáció, Balog Zoltán miniszter, Hatos Pál a Balassi intézet főigazgatója,  Hoppál Mihály etnológus, író, Mautner Zsófia chef, és az Egri csillagokat magyarról törökre fordító Erdal Salikoglu török író.

A Cimbaliband felfokozott hangulatban készül a békéscsabai Jókai Színházzal, a Talamba Ütőegyüttessel és a Fricska táncegyüttessel közös, Orient Express című zenés színházi produkciójára. A luxus express kiindulópontja Isztambul volt, így tehát elmondható, hogy az út autentikus anyaggyűjtésük szempontjából is sikeres volt. A zenekar több török utcazenésszel is megismerkedhetett és a helyi bazárokból közvetlenül szívhatták magukba az igazi orientális hangulatot. Sőt mi több, a Boszporuszon átkelve kaptak egy kis szeletet Ázsiából is. A zenekart a gödöllői nagykoncertjük után, legközelebb Budapesten a Művészetek Palotájában láthatja a közönség, november 22-én 19:30-tól, amikor a 15 éves Talamba ütőegyüttes vendégeként lépnek színpadra.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet