Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Nagyon sokan úgy gondolják, hogy a magányosság az egyik legborzasztóbb dolog a világon, azonban, ha egyszer megtapasztalod, és pozitívan állsz hozzá, rájössz, hogy nem is olyan rossz egyedül lenni.

Abban a pillanatban, amikor megváltoztatod a hozzáállásodat, pozitív változások kezdenek beáramlani az életedbe! Használd fel okosan az egyedül töltött időt, tégy olyan dolgokat, amikre eddig nem volt időd, tanulj, fejleszd magad, próbálj közelebb kerülni a belső lényedhez, ismerd meg, hogy mi az, amiben legjobban ki tudsz teljesedni. Ha jóban vagy magaddal, már egyáltalán nem lesz félelmetes az egyedüllét!

1. Több időd lesz a feltöltődésre!

Időnként biztosan te is érezted már, hogy valósággal lemerülsz az emberektől. Éppen ez az előnye az egyedüllétnek, hogy egy kicsit több figyelmet tudsz fordítani a lelki feltöltődésre.

2. Több időd lesz gondolkozni!

Az egyedüllét egy nagy lehetőség arra, hogy egy kicsit elgondolkozz az életeden, átadd magad a legmélyebb érzéseidnek, és próbáld megfejteni, hogy mi miért történhetett.

3. Ismerd meg az érzéseidet!

Lehetőséged adódik arra, hogy megismerd és elfogadd az érzéseid. Talán meg tudod fejteni azt is, hogy milyen helyzetben szomorodsz el, vagy melyek azok a dolgok, amik boldogságot, bizonytalanságot vagy esetleg kétségbeesést váltanak ki belőled.

4. Csináld azt, ami valóban érdekel!

Ha egyedül vagy, nem kell senkihez alkalmazkodnod, végre olyan dolgokat csinálhatsz, amik igazán feltöltenek. Szabad vagy!

5. Sokkal produktívabb vagy!

Más emberek jelenléte befolyásolhatja a munkád, de ha egyedül vagy, akkor könnyebben megvalósíthatod a saját ötleteidet. Ilyenkor senki és semmi nem vonja el a figyelmed.

6. Javulnak a baráti kapcsolataid!

Sokkal több időd lesz a barátaidra, sőt, az is megtörténhet, hogy olyanokkal veszed fel a kapcsolatot, akikkel több tíz éve nem találkoztál. Az egyedüllét hatására sokkal jobban fogod értékelni a másokkal töltött minőségi időt.

7. Függetlenebb leszel!

Megtanulsz önállóan felelősségteljes döntéseket hozni, többé már nem függsz senkitől, sokkal ügyesebb és kitartóbb leszel.

8. Nem érzed úgy, hogy felelős lennél más boldogságáért!

Ha egyedül vagy, az egyetlen személy, aki valóban számít az te magad vagy, csupán a saját magad boldogságáért vagy már felelős!

9. Nem kell senkitől bocsánatot kérj!

Ha egyedül vagy, nem kell elnézést kérned azért, mert bizonyos dolgokat másképp tettél, vagy esetleg más az elképzelésed, mint a párodnak. Megszűnik a nyomás, nem tartozol senkinek magyarázattal.

10. Nem vársz senkinek a jóváhagyására!

Nem rossz dolog, ha bizonyos döntéshelyzetekben kikéred valakinek a tanácsát, de soha nem szabad olyan helyzetbe kerülni, hogy másnak a jóváhagyását várd minden lépésedhez. Ha egyedül vagy, egyedül kell döntened, és nem függsz többé senkinek a jóváhagyásától.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!