Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Valószínűleg neked is mondták már, hogy nem ajánlott a hajgumit a csuklódon hordani. Lehet, hogy eddig csak legyintettél rá, de most 3 igen nyomós okot sorakoztatunk fel, amely alátámasztja az érvelést.

1. Keringési problémát okoz

Ha a csuklódon hordod a hajgumit, főleg, ha az egy befőttes gumi, akkor annyira összeszorítja az ereket, hogy idővel komoly keringési problémát okozhat. Akár még kapilláris alagút szindróma is kialakulhat, melynek tünetei között említhető a karok és az ujjak erős zsibbadása.

2. Életveszélyes fertőzések alakulhatnak ki

Ha állandóan a csuklódon tartod a hajgumid, akkor idővel olyan veszélyes fertőzések is kialakulhatnak, melyeket csak antibiotikumokkal lehet kezelni. Ennek az az oka, hogy a súrlódás következtében a gumiról a baktériumok a bőrön keresztül a szervezetbe jutnak.

3. Rontja az imázst

Arról nem is beszélve, hogy a konkrét egészségügyi kockázaton túl, a csuklón hordott hajgumi, nem túl divatos. Ez a stílus viselőjének igénytelenségéről árulkodik. Hagyj fel ezzel a szokással, és inkább vásárolj egy elegáns karkötőt.

Hogyan tárold a hajgumikat?

Általában a nők azért hordják a csuklójukon a hajgumit, hogy nehogy elveszítsék. Azonban ennél egy sokkal jobb megoldás az, ha egy csattal szépen átfogod őket, és úgy teszed a táskádba.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!