Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Világszerte a felnőtt lakosság több mint 60 százaléka naponta legalább egy csésze kávét megiszik. Sokan azt gondolják, hogy a kávéfogyasztás egészségtelen szokás, pedig ez pusztán tévhit.

5 betegség, amely esetében kifejezetten jótékony a kávé fogyasztása!

Akkor egészségtelen, ha valaki túl sok kávét iszik, azonban ha mértékkel történik a fogyasztás, akkor számtalan jótékony hatása van a finom feketének.

Most következzen 5 betegség, amelyek esetében jót tesz a kávéfogyasztás!

1. Májproblémák

A májbetegségek esetén inkább a megelőzésre kell koncentrálni, hiszen ha már megbetegedett a máj, akkor speciális orvosi kezelésre van szükség. Mégis, egyes tanulmányok azt állítják, hogy napi két csésze kávé akár 44 százalékkal is csökkentheti a májcirrózis kialakulásának esélyét.

2. 2-es típusú cukorbetegség

Ez esetben is a kávés segíthet megelőzni a cukorbetegséget, főként akkor, ha valaki cukor nélkül issza az aromás energiát adó italt.

3. Szívbetegségek

Ha valaki napi 5-6 csésze kávét iszik, az árt a szív- és keringés egészségének. A legtöbb orvos viszont egyetért abban, hogy az egészséges emberek szívére napi 2 csésze kávé egyáltalán nem káros, sőt jótékony hatású.

4. Rák

Szakértők vizsgálatai alapján kiderült, hogy a kávé rákellenes hatóanyagokat tartalmaz, ezért a rákkal küzdők mértékkel fogyaszthatnak kávét, de csak abban az esetben, ha előbb engedélyt kapnak a kezelőorvosuktól.

5. Parkinson- és Alzheimer-kór

A kávéban olyan hatóanyagok vannak jelen, amelyek segítenek megőrizni a szellemi frissességet, megelőzni a degeneratív betegségeket, főként akkor, ha valaki naponta elfogyaszt 2-3 csésze finom kávét.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!