Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Öt nyomós indok, amikor már nyugodtan felhívhatod a partnered figyelmét rá, hogy túlsúlyos!

Sok nő jól érzi magát a bőrében akkor is, ha van van rajta egy pár plusz kiló, és egyáltalán nem fektet hangsúlyt arra, hogy egészségesen táplálkozzon vagy esetleg sportoljon. Főleg, mióta a ruhagyártó cégek odafigyelnek a plus-size méretű nőkre is, még az sem probléma, hogy már nem fér bele a régi ruhákba.

Szakértők szerint a túlsúly takargatása helyett inkább ajánlott foglalkozni a problémával, hiszen nem csak esztétikai, hanem egészségügyi következményei is lehetnek. A párkapcsolatban az egyik legfontosabb dolog az őszinteség, a betegségek kialakulása előtt nyíltan beszélni kell a túlsúlyproblémákról.

1. Elhalálozási ok

Világviszonylatban az egyik vezető elhalálozási ok a túlsúly, mind a felnőttek, mind pedig a gyerekek körében. Sajnos kevésbé foglalkozunk a problémával, pedig a túlsúly megelőzhető és kezelhető lenne. Ha tenni szeretnél a partneredért, akkor fontos, hogy felhívd a figyelmét erre az igencsak égető problémára.

2. Egészségügyi problémák

A túlsúly számos egészségügyi probléma kiváltója lehet, olyanoké, mint pl. a cukorbetegség, a magas vérnyomás, alvási apné, stroke, rákos megbetegedés, májproblémák és veseelégtelenség. Ha egészséges, boldog és hosszantartó párkapcsolatban szeretnél élni, légy őszinte a partneredhez.

3. Boldogtalanság

Egy kapcsolatban, ha az egyik fél boldogtalan, nem érzi jól magát a bőrében, akkor az a másikra is hatással van. Ha tudod, hogy a párod boldogtalanságának oka a túlsúlya, akkor fogadd el, és próbáljatok közösen megoldást találni a problémára, légy a támasza, állj mellette.

4. Termékenységi problémák

A túlsúly csökkentheti a fogantatás esélyét, sőt, a plusz kilókkal küzdő nők hajlamosabbak a különböző terhességi betegségekre, amelyek a magzat és az anya egészségét is veszélyeztetik. A túlsúlyos nő esetében császármetszés ajánlott.

5. Őszinteség

Ha más téren őszinte vagy a partnereddel, akkor a túlsúllyal kapcsolatban is el kell mondanod neki az aggályaidat. Legjobb, ha kertelés nélkül elmondod neki, ha rosszul állnak a kihízott ruhái, vagy ha aggódsz az egészsége miatt. Ha igazán szeret, ő is be kell lássa, hogy itt az ideje valamit tenni a probléma ellen.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!