Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A hajhullás problémája egyre több embert érint, és nem csak a férfiak, de már a nők esetében is igaz ez. Ha nem élsz egészséges életmódot, testi vagy lelki problémáid vannak, akkor az bizony a hajadon is meglátszik. Tudd meg, mi okozhat hajhullást!

Szakértők szerint napi 50-100 hajszál kihullása még normálisnak tekinthető, de ha már ezt meghaladja az elvesztett szálak száma, akkor bizonyos érdemes utánajárni a problémának.

Mi okozhat hajhullást?

Ha nem használsz megfelelő sampont

Szakértők szerint mindig a hajtípusnak megfelelő sampont kell választani. Ha nem a megfelelő sampont használod, akkor bizony könnyen károsodhat a hajad, és beindulhat a hajhullás. Ha 2-3 naponta mosod a hajad, akkor mindenképp olyan sampont használj, ami a hajtípusodnak megfelel.

Rossz fésűt/kefét használsz

Ha a hajad könnyen gubancolódik, akkor egy olyan fésűt használj, amivel könnyen ki tudod bontani a hajad, mert különben széttöredeznek a hajszálak, és a hajgyökér is megsínyli, ha tépkedni kezded. Használj egy olyan speciális szérumot, ami által kezelhetőbbé válik a hajad.

Hajvágás

Legalább kéthavonta ajánlott hajat vágatni, hogy egészségesebb legyen a hajkoronád. Nem egy szép látvány egy elhanyagolt, töredezett haj.

Túl forró hajszárító

Ha túl forróra állítod a hajszárítót, akkor szétég, megroncsolódik a hajad, de a hajhagymáknak, és a fejbőrnek sem tesz jót a magas hőmérséklet. A legjobb, ha hagyod, hogy szabad levegőn, természetes környezetben száradjon meg a hajad, főleg nyáron.

Rossz hajápolási termékeket használsz

Rengeteg hajápolási termék áll a rendelkezésünkre manapság, és a választás igen nehéz. Kérd szakember tanácsát ahhoz, hogy kit tudd választani a számodra legmegfelelőbb kondicionálót, balzsamot, szérumot, mert egy rossz választás többet árt, mint használ.

Rossz táplálkozás

Annak érdekében, hogy hajad egészséges és szép legyen, megfelelően kell működjön a májad, a veséd, és a szíved is. De nem szabad megfeledkezned a megfelelő fehérje, cink, vas, vitamin-, és vízbevitelről sem. Ha a szervezeted nem kapja meg a szükséges tápanyagokat, akkor az bizony meg fog látszani a hajadon is. Fogyassz minél több avokádót, babot, spenótot, tojást, halat, édesburgonyát.

Stressz

Számos tanulmány alapján kimutatták, hogy a hajhullás hátterében a legtöbb esetben a tartós stressz áll. A feszült állapot, a szorongás, a stressz növeli a stresszhormonok (kortizol) termelődését, és ez bizony hajhullást idéz elő. A magas kortizolszint gyengíti a mellékvese-működést, és lassítja a haj regenerálódását.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!