Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A szorongás egy nagyon is komoly dolog, amivel foglalkozni kell. Szinte emberek millióit érinti világszerte, ám csak nagyon kevesen, az érintettek csupán 40%-a meri felvállalni és segítséget kérni a leküzdéséért.

8 aprócska változtatás az életedben, mellyel csökkentheted a szorongást!

Laikus szemmel nézve a dolgot, azt is mondhatnánk, hogy időről-időre szinte mindenki szorong valami miatt, ám akik valóban szorongási zavarral küzdenek, azok képtelenek szabadulni ettől a tehertől. Ahhoz, hogy a mindennapi stressz és feszültség ne hajszoljon bennünket is bele ebbe a komolyabb állapotba, tennünk kell! Tudatosan meg kell teremtenünk magunk számára a biztonságérzetet, a jólétet, hogy ne hatalmasodjon el rajtunk a szorongás.

1. Tégy rendet az életedben és a környezetedben

Minél kisebb a káosz körülötted, annál nagyobb a harmónia benned. Szabadulj meg minden olyan dologtól, ami egy kicsit is zavar. De ne csak a fizikai tárgyakra összpontosíts, hanem az érzéseidre, gondolataidra is, és ezek közül is szűrd ki a rosszakat.

2. Vess véget a rossz/mérgező emberi kapcsolataidnak

Ne engedd, hogy mások irányítsák az életed, és főként ne másokért éld az életed, hanem magadért! Ha valaki nem egyezik a világnézeteddel, és folyton hátráltat, szabadulj meg tőle.

3. Találj egy hobbit, ami tényleg boldoggá tesz

Olyan elfoglaltságot keress, amit szenvedéllyel és élvezettel csinálsz. Ilyenkor az agyad kicsit ki tud kapcsolni és elfeledkezhet a mindennapok terheiről.

4. Meditálj gyakrabban

Mindössze napi 20 perc meditálás is csodákat művelhet, megszabadulhatsz a stressztől és feltöltődhetsz új energiákkal.

5. Hagyd, hogy a körülötted lévő emberek bátorítsanak

Mindenkinek szüksége van egy támogató légkörre, akikre bármilyen helyzetben számíthat. Ha éppen rossz kedved van, ne küldd el ezeket az embereket, hanem öntsd ki a szíved nekik, hiszen segíteni akarnak.

6. Tanulj meg szünetet tartani, amikor szükséged van rá

Feszültebb szituációkban olykor nélkülözhetetlen, hogy egy pillanat erejéig hátrébb lépjünk és vegyünk egy mély levegőt. Semmi sem lehet olyan fontos, hogy a saját idegrendszeredet tönkretedd miatta. Egy pillanat is elegendő ahhoz, hogy megnyugtasd magad, majd újult erővel folytasd a dolgodat.

7. Csempéssz egy kis levendulát az életedbe

A levendula illata nagyon nyugtató, ezért akár illóolaj formájában, akár virágként vedd körbe magad vele.

8. Aludj eleget

A nyugtalanság egyik legfőbb oka a kialvatlanság. Nem csak szellemileg, de fizikailag is megterheli a szervezetet, ha nem pihenünk eleget. Hidd el minden sokkal könnyebbnek fog tűnni egy kiadós alvás után!


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!