Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Az energia, amely átjárja a testünket, lelkünk számára olyan, akárcsak egy aranybánya. Erre az energiára viszont nagyon kell vigyáznunk, fejlesztenünk kell, újra kell töltenünk, mert nem kimeríthetetlen forrás.

Fotó: Christopher Michel/Flickr.com

Az egyik fontos dolog, hogy nem szabad hagynunk, hogy a negatív, életünkre káros hatással rendelkező emberek elszívják életenergiánkat.

A Dalai Lámától most 10 életenergia-megőrző praktikát tanulhatunk, amit érdemes az eszünkbe vésnünk!

1. “Szabaduljunk meg azoktól az emberektől, akik csak azért keresnek fel, hogy panaszkodhassanak nekünk, akik mindig valakit szidnak, becsmérelnek, akik mások felett ítélkeznek. Ne legyünk senki lelki szemetesládája.”

2. “A tartozásainkat, adósságainkat rendezzük időben, és ezzel egy időben próbáljuk behajtani a pénzünket azoktól, akik tartoznak nekünk. Ha ez azonban nem lehetséges, nyugodjunk bele, és lépjünk tovább.”

Ezt már olvastad? 7 életlecke a Dalai Lámától, ami akkor fog leginkább segíteni, ha már semmi reményed nincs az életben

3. “Tartsuk be, amit ígértünk. Azonban mindig jogunkban áll megváltoztatni az ígéretünket, elnézést kérve, vagy megindokolva a döntésünket, és felajánlva egy alternatív megoldást. Azonban vigyázzunk, hogy ez ne váljon szokásunkká. A legjobb módja, hogy megelőzzük a kellemetlenséget, és ne kelljen megszegnünk az ígéretünket, ha már az elején nemet mondunk.”

4. “Ha valami nem tetszik, vagy nem szeretnénk megtenni, akkor ne vállaljunk be semmi olyasmit, inkább azt tegyük meg, amit nagyon szeretünk.”

5. “Engedjük meg magunknak a pihenést, ha úgy érezzük, hogy szükségünk van rá, és cselekedjünk, mikor azt érezzük, hogy lépnünk kell.”

6. “Dobjuk ki azokat a dolgokat, amelyeket nem használunk. Azok a tárgyak, amelyek csak kacatként ülnek a fiókban, több energiát szívnak el, mint azt gondolnánk.”

7. “Mindig kezeljük az egészségünket prioritásként. Fogadjuk el, hogy a testünk nem tud mindig maximálisan teljesíteni. Ezért kell néha szünetet tartani, pihenni.”

8. Megakadályozhatjuk az energiaveszteséget, ha segítünk egy rokonunknak, barátunknak.”

Ezt már olvastad? Dalai Láma: a boldogság titka egyszerű, és nem más mint…

9. Néha el kell fogadni a dolgokat, úgy ahogy vannak, mert az energiák megőrzése sokkal hasznosabb, minthogy olyasmikre pazaroljuk el, amin nem tudunk változtatni.”

10. “Bocsássunk meg. A szívünknek nagy megkönnyebbülést jelent, engedjük el a fájdalmat.”


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!