Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy leggonoszabbnak tartott “barátok” azok, akik a legtöbbet törődnek velünk!

Azok a barátok törődnek veled igazán, akik mindig a szemedbe mondják az igazat, ami sokszor fáj, ezért nem is csoda, hogy ezek az emberek negatív érzéseket váltanak ki belőled.

Ők azok, akik nem palástolják el az igazságot csak azért, hogy jobban érezd magad, hiszen tudják, hogy a változás érdekében a szemedbe kell mondják az igazat, ha tetszik neked, ha nem.

A Pszichológiai Tudományos Egyesület által közzétett kutatás alapján kiderült, hogy néhány közeli barát képes arra, hogy szándékosan negatív érzéseket váltson ki a másik félből, mivel úgy vélik, hogy hosszú távon ezzel az ő érdekeit szolgálják.

A kutatást vezető López-Pére Belén szerint azok a barátok, akik egyáltalán nem azt mondják, amit hallani szeretnél, hosszabb távon sokkal jobb hatással vannak az életedre.

Szóval, ha nem is tetszik egy-két barátod nyers, őszinte véleménye, próbálj nyitott lenni, nézz magadba, mert lehet, hogy igazuk van azoknak a személyeknek, és végül rájössz, hogy nem ártó szándékkal viselkednek veled úgy, ahogy viselkednek, hanem ők így fejezik ki a törődésüket és a szeretetüket.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!