Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A kávé mérsékelt mennyiségben fogyasztva nagyon jó hatással lehet a szervezetre, de ha éhgyomorra isszuk, súlyos következményekkel járhat.

A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy az éhgyomorra fogyasztott kávé hatalmas sokkot okozhat az emberi szervezetnek, mert serkenti a gyomorsav termelését.

Az természetesen tagadhatatlan, hogy a kávé antioxidánsok forrása, és számos betegség, többek között a vastagbélrák kialakulását is megakadályozhatja. A szakértők szerint a kávé a benne található klorogénsavnak köszönheti antioxidáns hatását. Azonban semmi esetre sem szabad éhgyomorra fogyasztani.

Az egyik legnagyobb probléma, hogy gyomorhurutot okozhat, amely a gyomor nyálkahártyájának gyulladásos folyamata. Ez azért fordulhat elő, mert a kávé olyan anyagokat tartalmaz, amik serkentik a gyomorsav termelését, és mivel ennek a savnak nem lesz mit lebontania, közvetlenül hat a szövetekre.

Emellett az éhgyomorra fogyasztott kávé olyan betegségeket is okozhat, mint a puffadás, a gyulladásos bélbetegség és legrosszabb esetben akár a vastagbélrák.

Ezért tanácsos egy órával ébredés után inni a kávét, és legalább egy szelet kenyeret megenni előtte. Ellenkező esetben akár hányingert, gyomorfájást és egyéb kellemetlenségeket tapasztalhatunk.

A megnövekedett gyomorsavtermelést különösen azok érzékelhetik nagyon gyorsan, akik már gyomorhurutban szenvednek, de az egészséges emberek sem mentesek ez alól a hatás alól.

Ha nem tudsz reggel korán enni, de mindenképpen szükséged van egy csésze kávéra, tölts hozzá egy kevés tejet, így egy kicsit gyengébb lesz az italod.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!