Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Olasz tudósok állítják, hogy a krónikus éjszakai horkolás káros elváltozásokat okoz agyi szinten, a szürkeállomány csökkentése és a mentális képességek visszaesése révén, olvasható az American Journal of Respiratory and Critical Care magazin utolsó számában megjelent tanulmányban.

Továbbá, az elvégzett intelligenciatesztek kimutatták, hogy az emberek, akik krónikus horkolásban szenvednek, kisebb IQ-val rendelkeznek, mint azok, akiknek nincsenek ilyen gondjaik.

Ugyanakkor, a kísérletek során számos kezelési módot is felfedeztek azok számára, akik hasonló problémával küzdenek. Speciális légzéstechnikával a szürkeállomány visszaállítható, ezt a kísérletek is bizonyították.

A kutatók azt ígérték, hogy nem állnak le a kutatással ezen a szinten, mélyebbre ásnak, és megtalálják a módját, hogy hogyan lehet majd kigyógyítani a horkolásban szenvedő embereket betegségükből, továbbá, hogyan lehet majd szürkeállományukat teljes mértékben helyreállítani.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!