Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Szeptemberrel együtt hivatalosan is betoppantunk az őszbe, így itt az ideje, hogy ehhez az évszakhoz és a hideg napokhoz szabjuk a hajviseletünket.

Idén ősszel a merész, de kifinomult frizurák kerülnek előtérbe, igényes jellemvonásokkal. Ezek fő szerepe, hogy még inkább kihangsúlyozzák a nőiességet és a haj szépségét. A kifutókon megvillanó hajviseletek könnyedén átszabhatók a mindennapok forgatagára, ebben leszünk most segítségedre.

frizu1

1. Hercegnői konty

A hajszobrászok szerint, a legjobban úgy csillogtathatjuk meg nőiességünket, ha impozáns luxus-frizurává alakítjuk hajunkat, amelyeket könnyen elkészíthetünk otthon, és viselhetünk a hétköznapokban. A konty elkészítése a legegyszerűbb dolgunk, a ráadás csupán a kiegészítő, amit társítunk hozzá.

frizu02

2. Marlene Dietrich-féle hullámok

A hullámos haj továbbra is a nőiesség első számú kifejezője. A szépség klasszikus megtestesítője, és ugyanannyira könnyen elkészíthető, mint például egy konty. Bájos, romantikus hatást kelt, általa pedig valóságos dívaként léphetsz a világ színe elé. A hatást már csak a negyvenes évek hangulatát idéző viselettel fokozhatod.

frizu03

3. Féloldalas fonadék

A hajfonatok egyre népszerűbbek, a romantikus hatásuknak köszönhetően. Idén ősszel a hajszobrászok a féloldalas klasszikus fonást ajánlják, dúsítva a hajat a fej búbján. A fonadékok ugyanis kiválóan passzolnak a hétköznapok rohanásához, mint a különleges események eleganciájához például úgy, hogy a fonatot körbetekered, és máris egy különleges féloldalas kontyot nyersz, amit egy hajékszerrel vagy pánttal kedvedre díszíthetsz.

frizu04

4. Lompos lófarok

Hangsúlyozd ki arcod vonásait, és fogd copfba a hajad, méghozzá úgy, hogy előtte alaposan feltupírozod. Ez a frizura a hatvanas évek jellegzetes hajviselete, ami a kellő eleganciával ruházza fel a mindennapi öltözéket, de egy esti rendezvény igényes hangulatához is társítható. Drámai és mégis szerény, a dús lófarok kihangsúlyozza a természetes szépséget. Nagyon egyszerű a kivitelezése: a feltupírozott hajat rendezd úgy, hogy a fejed búbján legyen a legdúsabb, majd fogd copfba a tarkónál. Hagyhatsz választékot középen két arcba lógó tinccsel, vagy féloldalt, ha úgy tetszik.

frizu05

5. Lófarok, kiegyenesítve

A másik véglet a teljesen sima lófarok, amely azon hölgyeknek ideális, akiknek arci vonásai tökéletesek, a bőrük pedig „hiba”-mentes. A nedves kinézetű haj is divatos, amelyet a legegyszerűbben úgy készíthetsz el, hogy bőven teszel a tincseidre a hajhabodból, amit az ujjaiddal alaposan belemasszírozol a haj teljes hosszába. A copfbakötést követően, a fejed búbjánál húzd enyhén ki a hajad, növelve a volument.

frizu06

6. Balerinakonty, újraértelmezve

A balerinakonty mindig is a kedvencek listáján marad, hiszen az elegancia és báj egyik legegyszerűbb kifejezője. Érdemes hát kipróbálnod az újraértelmezett változatot: szárítsd a hajad egyenesre, előre hajtott fejjel. Ha megvagy, kösd copfba, majd csavard a lófarkat körbe-körbe, míg kontyszerű bogyót nem kapsz. A hajvégeket tüntesd el a hajtűk segítségével, aztán egy kis hajfixálóval rögzítsd a költeményt a helyére.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!