Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Amennyiben úgy döntesz, hogy a kisebb betegségeket, egészségügyi kellemetlenségeket nem gyógyszerekkel kívánok gyógyítani, csupán annyit kell tenned, hogy kinyitod a hűtőt vagy a kamrát. A természet számos lehetőséggel kecsegtet, olyan növényekkel, amelyeknek antibakteriális, antivirális és gombaellenes hatása van.

mango-gyomberFokhagyma

Gondolom senkinek sem újdonság, hogy a fokhagymát évezredek óta használják a népgyógyászatban, orvosi célra is. Nemrég végzett kutatások bebizonyították, hogy a fokhagymában rengeteg antioxidáns található, amelynek segítségével sikeresen veszi az akadályokat a baktériumok és a vérben található szabadgyökök ellen, ezek mellett pedig az immunrendszert is erősíti. A gyakran fogyasztott fokhagyma sikeresen megelőzheti a szívbetegségek kialakulását, csökkenti a koleszterinszintet. Tanulmányok szerint a rákmegelőzésben is sikeres szerepe van, a megfázások esetén elengedhetetlen.

Echinacea – Kasvirág

Az echinaceának leginkább az immunrendszer megerősítésében van nagy szerepe, sikeresen felveszi a harcot különböző fertőzésekkel. Eredetileg a kasvirágot a nyílt sebek gyógyítására használták, de jól alkalmazták a bakteriális eredetű betegségek során is.

Manuka méz

A Manuka méz számos patogénnel veszi fel harcot, a baktériumok pedig nem válnak rezisztensé. A hagyományos orvoslás lassan kezdi ismét felismerni hatékonyságát, ott ahol az antibiotikumok kudarcot vallottak.

C vitamint tartalmazó gyümölcsök

A C vitamint tartalmazó gyümölcsök hatása kiváló a megfázások esetében. A legtöbb C vitamint tartalmazó gyümölcsök között találhatjuk a kivit, narancsot, mangót, citromot, sárgadinnyét, ananászt, epret, goji bogyót és még sorolhatnánk. Ezek mind sikeresen küzdenek bizonyos bakteriális fertőzésekkel, segítenek az immunrendszer megerősítésében és a szervezet helyreállításában.

Eukaliptusz

Antibiotikumként használjuk. A bőrre kenve antiszeptikus hatása van. Teában a fertőzésekkel veszi fel a harcot, láz ellen is hatásos. Infúzióként a köhögés ellen vethetjük be igen jó hatással.

Gyömbér

A gyömbérről sem szabad megfeledkeznünk, ez az a növény, amely aromásabbá teszi életünket. A gyömbért ételben és teában is sikeresen alkalmazhatjuk, bámulatos eredményei vannak a szervezetre nézve. Sikeresen alkalmazható a rák legyőzésében, a hányinger és a rosszullétek esetében, sőt másnaposság esetén is alkalmazható. A gyömbér javítja az emésztést, a megfázások ellen is jó, sőt izomláz esetén is sikeresen bevethetjük. Csökkenti a koleszterinszintet.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!