Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

edzoteremben

Mivel szemmel látható hatással vannak a külsőre, a fitnessz-gyakorlatok valóságos divattá nőtték ki magukat a nők körében, az elmúlt néhány évben. Így lett belőlük fogyókúrás módszer helyett életstílus, a szó szoros értelmében!

Az edzők véleménye szerint, 2012-ben a gyakorlatok főként személyre szabottak voltak, szórakoztatóak, amelyek az izomzat serkentését és a testsúly csökkentését garantálták.

Amennyiben te is fitnessz-rajongó vagy, és arra lennél kíváncsi, melyek azok a gyakorlatok, amelyek a te igényeidnek tesznek eleget, böngészd végig a 2013-as évre ajánlott 6 legjobb mozgás-gyakorlatot, és válaszd ki a számodra legalkalmasabbat.

6. helyezett: rúdtánc

Ez a típusú mozgás egyre népszerűbb a televíziók képernyőjén, így ma már nem a vulgaritás és a könnyűvérűség jelképe, hanem külön sportágnak minősül. Kizárólag edző jelenlétével próbálkozz vele, ugyanis a mozgások összetettsége, valamint az erőteljes fizikai erőfeszítés miatt könnyen elveszítheted az uralmat izmaid felett, és súlyosan megsérülhetsz. Ha sikerül elsajátítanod a rúdtáncolás művészetét, elsősorban feszes combokkal, farizmokkal, lapos hassal és izmos karokkal büszkélkedhetsz, továbbá javíthatsz általa az egyensúlyérzeteden és az önkontrollodon is.

tornagyakorlat

5. helyezett: hullahopp-karika

Ha nincs időd edzőterembe járni, viszont jó lenne kezelésbe venni a lábakat, és megszabadulni az úszógumitól, a hullahopp karika lesz számodra az ideális megoldás. Még ha komoly erőfeszítésbe is kerül, míg kitapasztalod, miként tartsd levegőben a karikát a csípőd mozgásával, megéri, hisz közel 30 perc alatt 300 kalóriát égethetsz el vele! Ezzel a gyakorlattal a szívritmusodon is javíthatsz, de jót tesz a hátnak, a vérkeringésnek, és az alakot is szépen formálja.

4. helyezett: pompomlány-aerobik

Nem számít, hogy rég kinőttél már az iskolapadból, sose késő, hogy újra pompomlány legyél! Az edzők ugyanis újraalkották az energikus táncmozdulatokat, és valóságos zsírégető masinává fejlesztették. Tökéletes választás számodra, ha fogyni szeretnél, de nem kínoznád magad komplex tornagyakorlatokkal. Ez a fajta mozgás szórakoztató megoldást jelent a fogyókúra alatt. Sok benne a tánclépés, az ugrabugrálás, amely összességében jó kardióedzés, stressz- és feszültségoldó, ugyanakkor növeli a rugalmasságod.

no-boxol

3. helyezett: box, újraalkotva

A hosszú munkaidő alatt, és főként az ülő munkával sok feszültséget és néhány pluszkilót is magadra szedtél, ami nem mutat jól rajtad? A boksszal máris kiütheted a nem kívánt „vendégeket”. Az ütések és a szaggatott mozdulatok segíteni fognak abban, hogy felszabadulj, hogy elűzd magadból a negatív energiát, fejlesztik az izmaidat – inkább a felkaron, és erősítik a szívet. A kötelező mozdulatok mellett a kellő szabadságot is megadja számodra ez a sportág: tánclépéseket, nyújtógyakorlatokat is bevihetsz a programba.

2. helyezett: Zumba

A Zumba egy rendezetlen tánctípus, nagyon energikus és kimerítő, éppen ezért az American Council of Exercise a legnépszerűbb sportnak nyilvánította. Nem az a lényeg, hogy tökéletesen végezd a mozdulatokat, hanem az, hogy jól érezd magad, kitarts a program végéig, a ritmus (gyorsasága) szerint mozgasd a tested, és ne hagyj helyet szünetnek. Néhány alkalom után már érezheted az eredményt: bőröd feszesebbé válik, a hasad és a combjaid sokkal formásabbak lesznek, a zsírréteg pedig szemmel láthatóan olvad le rólad!

Fitness dance

1. helyezett: Kangoo Jumps

Ez a sport azt az érzést kölcsönzi számodra, mintha repülnél, ráadásul megszabadít a súlyfeleslegtől is, gyorsan, kellemesen! A speciális Kangoo Jumps cipőknek köszönhetően az ízületeid is védve vannak, legyen az tánc, szaladás vagy aerobikozás közben. Mindezen tulajdonságoknak köszönhetően, illetve az iránta való nagy érdeklődés miatt (a hírességek soraiban is), a Kangoo Jumpst a leghatékonyabb és legkedveltebb sportnak minősítették. Habár edzőtermi jelenlétet igényel, mégis közkedvelt, ugyanis szórakoztató, energikus, és nem hagy helyet az unalomnak. Olyan „játék” ez, amely a kreativitásod, kitartásod teszi próbára, és amely által az egész tested formában tarthatod.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!