Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Ezt a mifelénk még csak most felfedezett magot már az ókorban használták gyógyításra, nálunk leginkább még fűszerek és olajok tartozéka. Kapszulaként is megtalálhatjuk a természetgyógyász boltokban, így könnyedén szedhetjük naponta, és tegyünk is így, hiszen itt az új csodaszer az egészségünk védelmére!

fekete-hagymamag

A fekete hagymamagot más néven kerti katicavirágnak is hívják. Tündér szép neve van. Enyhén hagymás íze miatt kiváló fűszernövény, érdekest ízvarázst kölcsönöz ételeinknek. Ha összetörjük enyhén borsos szurokfű illata van. A Közel-Keleten évszázadokon át gyógyítottak vele, hatásai között említhetjük, hogy kiváló vérnyomáscsökkentő és asztma ellen is jótékony.

A gyomor, vese és légzőrendszer betegségeit gyógyították vele, de hatásos eredményeket mutattak fel a súlyos májbetegségek, mint például a májrák kezelésében is. Emellett gyulladáscsökkentő, érzéstelenítésre és allergiák ellenszereként is használják. Mohamed próféta egyszer állítólag azt a kijelentést tette a fekete hagymamaggal kapcsolatban, hogy a halálon kívül minden betegségre gyógyír.

Hogyha tejproblémával küzdenek a szoptatós anyák, fogyasszanak fekete hagymamagot, de felfúvódás ellen is hatásos lehet.

Állatkísérletek során bebizonyosodott, hogy a hagymafélékben található vegyületek hatékony védelmet nyújtanak a vastagbél-, gyomor-, tüdő- és májrák ellen. A rendszeres hagyma-és fokhagymafogyasztás az emésztőszervi rákok kialakulását csökkenti, a fekete hagymamagnak pedig hatványozottan jótékony hatást mutattak ki a rákos betegségek megelőzésével kapcsolatban.

A fenti információk csupán tájékoztató jellegűek, mielőtt bármilyen lépést tennél kérd ki kezelőorvosod tanácsát.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!