Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!


Biztosan ismerős helyzet. A megfelelő fürdőruha kiválasztása néha igazán nehéz tud lenni. Rengeteg különböző szabás, számos minta és szinte végtelen mennyiségű színkombináció. Hogyan válasszuk ki mégis a megfelelőt? Hoztunk neked néhány tippet, amelyek alapján biztosan könnyen meghozod majd a döntést.

Minden testalkatra más fürdőruha

Mindannyiunknak megvannak a kedvenc színei és mintái. De a fürdőruha kiválasztásánál legyen ez a szempont másodlagos, elsősorban a szabások alapján válogass, és azok közül szemezgess, amelyek megfelelnek a testalkatodnak. Hiába választod ki a kedvenc színed, ha a fürdőruha nem áll majd jól rajtad. Valószínűleg ebben az esetben elő sem veszed majd a szekrényből. Mi mindent kell tudni tehát a testalkatodról?

Mindenki alakját többé-kevésbé egyértelműen besorolhatjuk egy-egy alább felsorolt típusba. Valljuk be, nincs teljesen tökéletes testalkat. Ám ha az alakodnak megfelelő fürdőruhát választasz, az kiemeli előnyeidet és eltakarja az esetleges hibácskákat.

Körte

Ha te a körte típusba tartozol, akkor biztosan nem újdonság számodra a derékban és combokon található apróbb felesleg. Ebben az esetben tanácsos olyan fazonú fürdőruhát választani, amelyek kiemelik felsőtestet, és eltakarják a problémásabb alsó részeket. Jól áll majd a kivágottabb felső rész, fodrokkal és egyéb kiegészítőkkel, és válassz inkább neutrális alsó részt, tankinit vagy szoknyát.

Alma

Az alma formájú hölgyek karcsú lábúak, és kicsit teltebbek a hasi részen. Ebben az esetben a legjobb megoldás a tankini, egy ráncolt felső, vagy esetleg a magasabb derekú alsó rész.

Homokóra vagy háromszög

A tökéletes alak, amellyel csak kevesek büszkélkedhetnek. A kerek felső és formás alsó testet egy vékony derék választja csak el, amely igazán vonzó és szexi. Ha te ilyen testalkattal rendelkezel, ne igazán kell gondolkodnod a milyen típusú fürdőruha áll jól. Akár az aszimmetrikus vonalakat választod, nagyobb melltartóval és alsó résszel, akár az egyrészes darabokat preferálod, vagy ha talán az extravagáns szabású fürdőruhák jönnek be a legvadabb színekben és mintákban, ne habozz, és vedd meg bátran, hiszen neked (majdnem) minden jól áll.

Fordított háromszög

Ha te egy kicsit sportosabb testalkattal rendelkezel, akkor rád főleg a széles vállak, lapos has és keskeny csípő a jellemző. Mi állna jól? Főleg az aszimmetrikus fürdőruhák, vagy a pasztellszínű darabok, amelyek oldalán más szín, illetve mintázat található.

Vonalzó

Ezen a kissé fiús testalkaton sajnos nincs semmi túlságosan kidomborodó rész, amelyet esetleg hangsúlyozhatnál. Ám egy jó fürdőruha segítségével optikailag kiemelheted vagy nagyíthatod egyes testrészeid. Hogyan csináld? Ebben az esetben válassz mintás, fodros, ráncolt, vagy egyéb díszítéssel ellátott anyagú felső részt, illetve megkötős világos színű bikinialsót.

Azok a színek…

Ami a fürdőruha színét illeti, válassz a bőr- és hajszíned alapján. A szőkéknek és a vörös hajúaknak, valamint a világosbőrűeknek a rózsaszín és zöld különböző árnyalatait ajánljuk, és ők semmiképp ne válasszanak sárgát vagy narancssárgát.

A sötéthajúaknak főleg a meleg színek állnak jól. Válassz bátran pirosat. De ha te barnabőrű és barnahajú vagy, akkor a te színes a narancssárga és sárga.

A mi tippünk: Ne aggasszanak a fürdőruha árak, hiszen a Kuplio.hu oldalon található számos kupon és kuponkódok segítségével sokkal olcsóbban vásárolhatsz. Egy Aboutyou kupon által például szuper áron vásárolhatod meg legújabb fürdőruhád a nyárra.

A méret nem csak a számokról szól

Ha már választottál megfelelő fazont és színt, akkor már csak fel kell próbálni. A legfontosabb, hogy jól érezd magad benne. A fürdőruhának nem szabad lazának lennie, sem túl szűknek, és nem szabadna bevágnia sem sehol, ezért fokozottan ügyelj a megfelelő méret kiválasztására. A kétrészes fürdőruhák esetében külön válaszd ki a felső és alsó rész méretét. A legjobb, ha olyan boltban vásárolsz, ahol külön veheted meg az alsó és felső részt.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!