Új felfedezésre jutottak a kutatók, ha valaki nem tud elegendő napfényt magába szívni, és D-vitamin hiánnyal küzd, próbálja ki.

Ha olyan földrészen élünk, ahol tartósan kevés napfény ér, akkor valószínűleg D-vitamin hány lép fel szervezetünkben, amit bizony pótolni kell. Kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy ha miután leszedtük, és kitesszük a napra a gombát, az UV-sugarak hatására képes D-vitamint termelni az.
Napoztassuk fogyasztás előtt egy órát a gombát, így megfelelő D-vitamin mennyiséghez juthatunk. Bizonyos gombák sejtmembránjai egy olyan természetes vegyületet-ergoszterolt tartalmaznak, mely sokban hasonlít a koleszterinre. Ha ultraibolya -sugárzás éri ezeket a gombákat, a bennük található ergoszterol D2 vitaminná alakul át.
A gomba beillesztése étrendünkbe teljes mértékben pótolni tudná az emberi szervezet számára szükséges D-vitamint.