Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Az argánolajat az argán fa terméséből préselik ki, bár nálunk még nem annyira elterjedt, de Marokkóban a nő szépségének titka ennek a különleges olaj erejében rejlik.

argan-oil

Segítséget nyújt a bőrpír és ekcéma ellen, visszaállítja a bőr természetes zsírrétegét, így mind a zsíros mind pedig a száraz bőrűeknek egyaránt ajánlott. Kisebb sebek, terhességi csíkok és ráncok eltüntetésére is hatékonyan alkalmazhatjuk.

Íme 3 tipp, hogyan alkalmazzuk

Naponta 1—2 alkalommal pár cseppet masszírozzunk az arcra, ha bőrproblémákkal, pattanásokkal, ekcémával vagy ráncokkal küzdünk. Hamar beszívódik, nem zsíros, és kellemes az illata is. Hatása már pár nap használat után látható.

A töredezett hajvégek és fénytelen, kiszáradt, egészségtelen haj csodaszere lehet az argánolaj. Csepegtessünk pár cseppet a tenyerünkbe, majd 2—3 percig masszírozzuk vele a fejbőrünket. Ezután csavarjunk rá egy törölközőt, és hagyjuk rajta állni egy negyed órát, majd alaposan öblítsük le.

A terhességi csíkok enyhítése, vagy eltüntetése érdekében naponta kétszer masszírozzunk a bőrbe argánolajat. Sokkal több E-vitamint tartalmaz, mint az olívaolaj, így nagymértékben és eredményesen feszesíti, varázsolja újjá a bőrt.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!