Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Jól szeretnél festeni az új fürdőruhádban? Vagy csak kedvtelésből nézel úgy gyakorlatok után? Jó helyen keresed, ugyanis a twice most 10 olyan hasizomfejlesztő gyakorlatot hoz neked, amelyet szakértők tanácsolnak, és amelyet otthon is könnyen elvégezhetsz!

Első gyakorlat: az alhas izomzatának

Ülj le, egyenes háttal. A térdeidet halítsd be úgy, hogy a talpaid teljesen tapadjanak a talajhoz. Nyújtsd ki a kezeid, majd feküdj hátra annyira, hogy a tested 45 fokos szöget zárjon a talajjal. Ezután ülj vissza a kiinduló pozícióba. 16-szor ismételd a felülést.

Második gyakorlat: az alhas izomzatának

A kiinduló pozíció a fekvő. A hátad tapadjon teljesen a talajhoz, a térdeid pedig 45 fokos szögbe hajlítsd. A kezeid nyújtsd ki magad mellett. Ezután emeld meg csípőből lassan a lábaid, majd engedd ugyancsak lassan vissza a talajra. 16-szor ismételd a gyakorlatot.

Harmadik gyakorlat: a felső hasizomnak

Feküdj a talajon, a hátad teljesen tapaszd a földre, talpaid fektesd le teljesen, kissé terpeszben. A kezeid pedig tedd a tarkódra. Emeld fel a törzsed a talajról, majd térj vissza a kiinduló pozícióba, és ismételd ezt meg 16-szor.

Negyedik gyakorlat: az alhas izomzatának és a csípőnek

Feküdj hanyatt, a jobb lábad nyújtsd ki, de ne engedd le a talajra, a bal lábad pedig hajlítsd be. A kinyújtott lábad emeld fel, anélkül, hogy behajlítanád, majd térj vissza az eredeti helyzetbe. Ismételd 16-szor a mozdulatot, mindkét lábaddal, külön-külön.

Ötödik gyakorlat: a teljes hasizomnak és a csípőnek

Ezt a gyakorlatot különösen ajánlják, ha rövid idő alatt tökéletesen lapos hasat szeretnél. Dőlj hátra, és támaszkodj az alkarjaidra. A térdeid emeld a mellkasodhoz. Nyújtsd előre a behajlított lábaidat, majd húzd vissza a térdeidet magadhoz. Végezd ezt el 16-szor.

Hatodik gyakorlat:

Feküdj hanyatt, a lábaid pedig hajlítsd be úgy, hogy a combod merőleges legyen a talajra. A kezeid helyezd a tarkódra, majd emeld meg a törzsed úgy, hogy a bal könyököddel érints meg a jobb térdedet. Feküdj vissza, és ismételd meg a gyakorlatot a másik ellentétes végtagpárral is. Ismételd meg 16-szor.

Hetedik gyakorlat:

Feküdj a hátadon, a kezeid pedig tedd a csípőd alá. Nyújtsd ki a lábaid. Eután húzd fel magad felé azokat, a térdekkel behajlítva, majd térj vissza a kiinduló pozícióba, de vigyázz, hogy a lábaid ne érjék a talajt. 16-szor ismételj.

Nyolcadik gyakorlat:

Feküdj a hátadon, a lábaid nyújtsd ki és állítsd terpeszbe a talajon, a kezeid pedig nyújtsd hátra. Ülj fel úgy, hogy a törzsed 90 fokos szöget alkosson, majd hajolj előre, kinyújtott kezekkel, mintha meg szeretnél érinteni valamit magad előtt. Ismételd a mozgást 16-szor.

Kilencedik gyakorlat: a szélső hasizmoknak

Ez a gyakorlat kimondottan jó, ha karcsú dekerat szeretnél. Feküdj hanyatt, kezeid tedd a tarkódra. A térdeid fektesd a talajra, a bal oldaladra hajlítva, ugyanakkor arra is vigyázz, hogy a vállaid is a földön feküdjenek. Ebben a pozícióban végül próbáld meg felemelni a törzsed, majd feküdj vissza. Ha végeztél, fordulj át a jobb oldaladra és ismételd meg azzal is a mozdulatokat 16-szor.

Tízedik gyakorlat:

Feküdj a hátadon, a tenyereid tedd a csípőd alá, a lábaid pedig emeld fel a talajról úgy, hogy 45 fokos szöget zárjanak be azzal. Láss hozzá, és ollózz az amúgy kiegyenesített lábaiddal. 16-szor ismételd meg a gyakorlatot.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!