Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A gyömbér szerencsére már nálunk is megtalálható, szinte minden nagyobb élelmiszerüzletben beszerezhető. Főzzünk belőle immunerősítő, emésztés elősegítő, energetizáló és vitalizáló teát.

gyombertea

Ne pazaroljuk az időnk és energiánk arra, hogy porlasztott, előre legyártott, tasakos gyömbérteával próbálkozunk, hiszen ennek az íze meg sem közelíti az eredetit. Vásároljunk egy nagyobb gyömbérgyökeret és reszeljük le aprólyukú reszelőn.

Ne főzzük nagyon töményre, mert túl csípős lehet, és esetlegesen gyomorégést okoz az arra érzékenyeknél. Akiknek vesekövük van, azoknak sem ajánlott a túlzott és tömény gyömbértea-fogyasztás. Készítsünk el előre egy nagyobb mennyiséget, így bármikor a nap folyamán kortyolhatjuk, pótolhatjuk vele a vizet is.

Tegyünk fel körülbelül 2, 5 liter a vizet főni, és amikor már forrni kezd, öntsünk bele egy kisebb csésze reszelt gyömbért, majd fedjük le a lábast. Tíz perc állás után, adagoljunk hozzá mézet, egy kevés fahéjat, majd csavarjunk hozzá egy kevés citromot. Kavarjuk jól össze, majd hagyjuk ismét állni tíz percet. Ezután szűrjük le, és töltsük át üvegekbe.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!