Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Újabb diéta-őrület tombol a celebek körében, melynek előnye, hogy nagyon könnyen tartható, az eredménye pedig garantált. Nem hiába kattantak rá a női hírességek, hiszen nincsen tiltólista – tehát kiesnek a sóvárgások és a zugevések –, a kilók mégis olvadoznak lefelé. Hát nem mesés?

A csodamódszer neve 5:2 diéta, melyben a csoki is ehető, és a hozzá hasonló kényeztető falatoktól sem kell búcsút venned.

Valahányszor le szeretne dobni pár kilót, Beyoncé mindig erre a fogyókúrára esküszik. Semmi nehézség nincs benne, egyetlen szabály van: hetente két napon, de sosem egymást követő napokon, legtöbb mindössze 500 kalóriát szabad bevinned. A többi napon azonban étkezhetsz szokás szerint, semmilyen megvonással, csak épp arra kell figyelned, hogy ne lépd túl a napi 2000 kalóriát (a nők esetében).

A férfiak egy picit szerencsésebbek: a „koplalós” napokon nekik 600 kalória a limit, míg a „zabálós” napokon legtöbb 2500 kalóriát vihetnek be.

A „koplalós” napokon is ehetsz bármit, amit csak a szemed-szád kíván. Ám ha belevágsz, érdemes lesz kétszer is meggondolnod, milyen forrásból válogatod össze a kalóriákat. Magyarán mérlegelned kell, hogy éhezel egész nap azért, hogy legyúrhass egy tábla csokit, vagy négyóránként készítesz magadnak egy kiadós salátát. Tudnod kell azt is, hogy egy banán például nem tartalmaz többet 100 kalóriánál… szóval csak rajtad áll, melyik verziót választod.

Ha betartod a maximális kalóriaértékeket, akkor hetente kb 0,5–1,0 kg súlyvesztésre számíthatsz, ami egészséges fogyásnak minősíthető, vagyis nem terheli meg a szervezetet. Továbbá, ha van kitartásod, a látványos eredmények sem maradnak el, mindez éhezés nélkül.

Ami hátulütőnek számít, és mellékhatásként értelmezhető, hogy a diéta alatt felléphet fejfájás, szédülés, energiahiány, de csakis az első néhány napban, és főként a „koplalós” napokon, amikor a testnek hozzá kell szoknia a csökkentett kalóriamennyiséghez. Egyébként a kúra teljesen biztonságos.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!