Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Hogyan fogyjunk anélkül, hogy koplalnánk?

Jelen pillanatban az egyik legfelkapottabb diéta nem más, mint a Dr. Michael Mosley által kifejlesztett böjt diéta, vagy ahogyan nevezi 5:2 diéta. Ennek a diétának nincsenek rizikói az egészségre nézve, sőt a fogyás mellett, megelőzi néhány betegség kialakulását is.

A diéta nem jár korlátozásokkal az étrend tekintetében. Lényege, hogy egy hétből 5 nap ehetünk és ezt 2 nap böjtölés követi. Az első 5 nap alatt bevitt kalóriákat az azt követő 2 nap csökkentjük.

Egy nő, napi kalória szükséglete 500, míg a férfiaké 600 kalória. A böjti két nap alatt az előző napokban felgyűjtött kalóriákat égeti el a szervezet, így az anyagcsere felgyorsul és az eredmény rövid időn belül szemmel látható lesz.

Az 5:2 diéta előnyei

  • nem kell követni egy előre összeállított menüsort, kedvünk szerint válogathatjuk össze az élelmiszereket;
  • nem gyötör az éhség érzet;
  • csökkenti a vércukor szintet és normalizálja a koleszterin szintet;
  • csökkenti az Alzheimer kór, a diabétesz és a szívbetegségek kialakulásának esélyét.

Hogyan tartsuk a diétát?

Jó, ha előre kigondoljuk, milyen élelmiszereket szeretnénk fogyasztani. Igyekezzünk kerülni a gyorséttermi valamint a zsíros ételeket, a cukrot és a tésztaféléket. Azonban vigyázzunk, és ne essünk át a ló túloldalára azzal, hogy sanyargatjuk magunkat.

Együnk mindenből mértékkel, hiszen a szervezetnek szüksége van úgy az ásványi anyagokra, és proteinre, mint a szénhidrátra és a zsírokra. A böjti napokon igyekezzünk halat, sovány húst, tojás fehérjét, túrót, joghurtot, salátát, müzlit és zöldségeket fogyasztani.

Természetesen ne feledkezzünk meg a kellő mennyiségű vízről sem, mely segít megelőzni a kiszáradást, a fáradtságot, és a krónikus fejfájást. Fogyaszthatunk zöld teát is az eredmény érdekében. Ha néhány hetes diéta nem hozza meg számunkra a várt eredményt, akkor tartsunk 3 böjti napot.

Ha viszont elértük a kitűzött célt, akkor a böjti napok számát csökkenthetjük akár egyre is.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!