Vannak bizonyos élelmiszerek, melyek úgynevezett balzsamként működnek, vagyis segítségükkel megerősíthetjük a csontrendszerünket.
A megfelelő táplálkozás segítségével növelhetjük immunitásunkat, és így csontozatunk is erősebbé válik. Bizonyos ételek kombinációja pedig direkt a csontok egészségére hat, érdemes megismerni, hogy melyik a leghatékonyabb gyógymód.
Ezt az elixírt az ókori görögök már több száz évvel ezelőtt használták, és azóta is fennmaradt a csodarecept.
A gyógyszerek helyett alkalmazzuk inkább az alábbi keveréket.
Hozzávalók: 10 evőkanál lenmag, 5 evőkanál őrölt szezámmag, néhány szem sütőtökmag, pár szem búza, egy csipet napraforgómag, 3 evőkanál mazsola, 1 kg lóhereméz.
Elkészítés: egy nagyobb tálban keverjük össze az egészet egy fakanál segítségével. Kerüljük a fémből készült eszközöket, hiszen az ezekkel való érintkezés során veszít a keverék értékes tulajdonságaiból. Töltsük az elixírt egy nagyobb üvegbe, és tároljuk a hűtőszekrényben.
Reggeli és ebéd előtt egy-egy evőkanállal kell bevenni belőle.