KezdőlapÉletmódEgészségKávés mézes bőrradír a puhaság titka

Kávés mézes bőrradír a puhaság titka

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Minden nő álma a tökéletes bőr, éppen ezért kisebb-nagyobb időközönként, van aki heti, mások napi rendszerességgel használnak különböző kencéket, bőrmegújítókat, puhítókat, ránceltüntetőket, hidratálókat stb. Manapság már nem csak a nők, de férfiak is használnak bőrradírt.

kavezacc2

Az üzletek polca roskadozik a kínálattól, de mit tehetünk, ha nem vágyunk a vegyi anyagokkal teletömött szerekre? Készítsük el otthon, saját száz százalékig egészséges és természetes bőrradírunkat. Egyszerű, olcsó, hamar elkészül és könnyen alkalmazható.

Íme, itt a recept, hogy puha és megújult bőrrel tündökölhessünk.

Hozzávalók: 2—3 evőkanál őrölt kávé, vagy a már lefőzött zaccot is újrahasznosíthatjuk, így legalább nem kell kidobni, 1 evőkanál méz, 1 evőkanál olívaolaj, víz

kavezaccElkészítés: a leőrölt kávét vagy zaccot keverjük el a mézzel olívaolajjal és a vízzel. A vizet aszerint adagoljuk, hogy elég sűrű masszát kapjunk, ez függ attól is, hogy milyen kávét használunk fel. A házi bőrradírunk állaga olyan kell legyen, hogy ne legyen túl folyékony, tapadjon az arcunkon.

A bőrradírt nem csak az arcunkon használhatjuk, ezért jó, ha bemászunk a kádba, majd tusolás után az egész testünket átdörzsöljük vele. Ne sajnáljuk a bőrt, kissé ki fog pirosodni, de a ledörzsölés után egy pihe-puha réteg bújik elő. A kényeztetés után alaposan mossuk le, tisztítsuk meg a bőrt a kávészemcséktől.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet