Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Ha elmúltál 30 éves, kerüld az alábbi élelmiszereket, így megelőzheted a súlyosabb betegségek kialakulását!

Az évek múlásával szervezetünk kevésbé tudja felvenni a betegségekkel a harcot, lassul az anyagcserénk, aminek hatására a súlyfölösleg jelentette problémákkal is meg kell majd küzdeni. Amit tenni tudunk, hogy rendszeresen mozogni, sportolni fogunk, és odafigyelünk az étkezésünkre.

Most következzen az a 6 élelmiszer, amelyet 30 év felett kerülni kell.

1. Gyümölcsös joghurt

Azért nem ajánlott a gyümölcsös joghurtok gyakori fogyasztása, mert tele vannak cukrokkal, színezékkel, különböző ízfokozókkal, tartósítószerekkel, térfogatnövelőkkel, mesterséges aromákkal. Szóval, ha lehet, mondj nemet ezeknek az élelmiszereknek.

2. Génmódosított szója

Ugyan több tanulmányban rámutattak, hogy a szója hozzájárulhat a rossz koleszterinszint csökkenéséhez, de viszont a génmódosított termékek növelhetik a mellrák kockázatát. Emellett a férfiak számára nem ajánlott a túl sok szója fogyasztása, mivel magas az ösztrogén tartalma, ami hormonális elváltozásokat eredményezhet.

3. Tenyésztett halak

A halneveldékben tenyésztett halakat nem mindig a legegészségesebb tápokkal hizlalják fel, így ha lehet, vásároljunk olyan halakat, amelyeket természetes élőhelyükről fogtak ki.

4. Fehér kenyér

A fehér kenyér szinte alig tartalmaz hasznosítható tápanyagot, sőt uniós előírások szerint a napi 3 szelet fehér kenyér növeli az elhízás esélyét, legalábbis azokhoz viszonyítva, akik nem fogyasztanak kenyeret.

5. Szénsavas üdítők

A legtöbb olcsó, gyümölcsös szénsavas üdítőben nyoma sincs gyümölcsnek, rostnak és vitaminnak sem, ezek helyett viszont vannak benne mesterséges ízaromák, színezékek, és persze cukor, így azt is lehetne mondani, hogy emberi fogyasztásra alkalmatlanok ezek a termékek.

6. Mikrós popcorn

A mikróban kipattogtatott popcorn azért káros, elsősorban az agyműködésre, mert transz-zsírokat tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a gyulladások kialakulásához, valamint memóriaproblémákkal is számolnia kell annak, aki esténként rendszeresen bevág egy csomag pattogatott kukoricát.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!