Miután a búzaszemeket összezúzzák, külön válik a héj és a csírarészek, az így keletkezett mellékterméket korpának nevezik. A korpa nagyon gazdag B1-, és B9-vitaminban, kalciumban, káliumban, magnéziumban, és aminosavakban.
Régen a korpa a táplálkozás részét képezte, manapság leginkább már csak a természetgyógyászatban alkalmazzák. Annak érdekében, hogy sokkal egészségesebbek, és energikusabbak legyünk, érdemes kipróbálni az alábbi korpaitalt.
A korpát könnyen beszerezhetjük a gyógynövényüzletekben, bioboltokban.
Hozzávalók: 1 liter víz, 8 evőkanál búzakorpa.
Alkalmazás: A korpát áztassuk az 1 liter vízbe, keverjük el, és hagyjuk állni egy éjszakán át. Reggel szűrjük le, és fogyasszuk. A keletkezett levet ízesíthetjük egy kevés mézzel. Naponta igyunk meg egy liter levet, majd másnapra készítsünk egy újabb adagot.
A korpalé pozitív tulajdonságai:
- megszabadít a székrekedéstől,
- vértisztító,
- megszabadít a vírusok okozta megfázástól,
- ásványi anyagokkal tölti fel a szervezetet,
- megszabadít a plusz kilóktól,
- tisztítja a májat,
- gondoskodik a prosztaták egészségéről,
- segítségével megelőzhető a cukorbetegség,
- csökkenti a stresszt,
- energiával tölt fel.
A korpavizet külsőleg bőrtisztítóként, pattanások ellen, és különböző bőrbetegségek kezelésére is használhatjuk.